15 Chesjwan 5782 | 21 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Nieuwe Torarol door meer dan 200.000 mensen geschreven
Publicatiedatum: donderdag 14 maart 2013 Auteur: Redactie | 860 keer gelezen
IDF, Redactie, Kotel [Klaagmuur], Maatschappij, Charediem »
Tijdens Rosj Chodesj afgelopen dinsdag werd een nieuwe Sefer Tora gewijd bij de Kotel. Arutz7 heeft deze ceremonie bijgewoond.

Het unieke van deze Sefer is de Sefer door meer dan 200.000 mensen - waarvan meer dan de helft door het IDF - uit alle delen van de wereld over een periode van 7 jaar is geschreven. Het project startte in 2006 tijdens de Tweede Libanese Oorlog.

Igor Kolomoisky, de President van de Europese Joodse Unie [EJU] was samen met Vadim Rabinovich, Co-voorzitter van de Europese Joodse Parlement [EJP] en Hoofd van de Oekraïense Joods Congres, zakenman en filantroop Genadiy Bogolubov en Alexandr Levin, President van het Wereldcongres van Russisch sprekende Joden de projectleiders van dit unieke project.

Het doel van dit project was het schrijven van een Sefer Tora voor de Derde Tempel. "De Sefer," legt de organisator Nachman Steinberg uit, "bereikte ieder hoek van Israël waar militairen waren. Grootste deel van de Sefer Torah is dus ook door militairen geschreven. Buitenlandse Joden en Israëlische Joden waren ook onderdeel van dit project."

De sponsors van de het project waren dezelfde mensen die de herbouw van Hurva Synagoge in Jeruzalem hebben gefinancierd.

 

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.