9 Chesjwan 5781 | 27 October 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Songfestival-nummer Israël mogelijk uitgesloten
Publicatiedatum: Sunday 11 March 2007 Auteur: ilonia | 861 keer gelezen
Iran, Ilonia, Nucleaire dreiging »
De geplande Israëlische inzending voor het Eurovisie Songfestival wordt mogelijk uitgesloten van deelname. Dat heeft de organisatie van het muziekspektakel laten weten. Het liedje 'Push the button' van de groep Teapacks zou een ongepaste politieke boodschap bevatten.

Het nummer zou verwijzen naar het omstreden atoomprogramma van Iran en de president van dat land, Mahmoud Ahmadinejad. In de tekst wordt gewaarschuwd voor de gevaren van een kernoorlog en voor 'krankzinnige' en 'demonische' leiders. Ook de zinsnede 'Hij zal ons allemaal de lucht in blazen' kan slaan op de Iraanse president.

In een interview met de Israëlische krant Yediot Ahronot noemden de bandleden de aantijgingen van de organisatie absurd en ontkennen ze het verband met de situatie in Iran in alle toonaarden.

Een van de organisatoren van het festival zegt dat over het onderwerp gesproken wordt als volgende week de leiders van de delegaties van alle deelnemende landen bijeenkomen. Ook binnen de Europese koepelorganisatie van omroepen EBU zal de zaak aan bod komen.

De finale van het Eurovisie Songfestival vindt op 12 mei plaats in de Finse hoofdstad Helsinki.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.