20 Tisjri 5782 | 26 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hamas verbreekt staakt-het-vuren
Publicatiedatum: dinsdag 20 maart 2007 Auteur: De Redactie | 1.158 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Palestijnse Autoriteit [PA], Staakt-het-vuren, Al-Qassam »
GAZA-STAD - Voor het eerst sinds Hamas in november een staakt-het-vuren afkondigde heeft de radicale Palestijnse beweging maandag weer een aanval op Israël uitgevoerd. Daarbij raakte een Israëlische ingenieur vlakbij de grens met de Gazastrook zwaargewond. Dit is van Israëlische en Palestijnse bron vernomen.

El-Qassam
Hamas bevestigde in een verklaring dat leden van de Ezzedine al-Qassam Brigades, de gewapende tak van de groepering, een Israëliër hebben neergeschoten bij de grensovergang Karni tussen Israël en de Gazastrook. Leiders van alle grote Palestijnse facties kondigden in november een bestand af. De Israëlische premier Ehud Olmert zei daarop toe dat als de aanvallen op Israël ophielden alle Israëlische militaire operaties in de Gazastrook zouden worden gestaakt.

Schending
Woordvoerder Abu Abaida van de Ezzedine al-Qassam Brigades zei maandag tegen de Israëlische krant Haaretz dat Israël het bestand geregeld heeft geschonden met acties op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Hij zei dat Hamas zich daarom niet verplicht voelt zich terughoudend op te stellen.

Eenheid
Het kantoor van Olmert zei dat de aanslag door Hamas duidelijk maakt dat de nieuwe Palestijnse regering er niets voor voelt het geweld af te zweren of het terrorisme te veroordelen.

Afgelopen weekeinde beëdigde de Palestijnse president Mahmoud Abbas een nieuwe Palestijnse regering van nationale eenheid. Daarin zitten vertegenwoordigers van Hamas en de Fatah-beweging van Abbas.

Arrestatie
De Egyptische autoriteiten lieten maandag weten dat ze bij de grens met Israël een persoon hebben opgepakt, die lid van Hamas zou zijn. De man zou op instructies wachten voor het plegen van een zelfmoordaanslag in Israël.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.