24 Aw 5781 | 02 augustus 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël oefent op afslaan aanvallen
Publicatiedatum: woensdag 21 maart 2007 Auteur: De Redactie | 1.045 keer gelezen
IDF, Defensie en Veiligheid, De Thuisfront Defensie »
(Novum/AP) - Politie, leger en hulpdiensten in Israël zijn dinsdag begonnen aan twee dagen durende oefeningen om hun paraatheid en samenwerking te verbeteren. Vijfduizend man politie, een kwart van de politiemacht, en zesduizend militairen nemen eraan deel. Op zeven plaatsen worden aanvallen gesimuleerd, waaronder een chemische aanval op een school en een raketaanval op een elektriciteitscentrale in Tel Aviv. De oefeningen zijn mede bedoeld om de lessen in praktijk te brengen die zijn geleerd tijdens de oorlog in Libanon van vorig jaar zomer, zei Yitzhak Gershon, hoofd van de burgerbescherming.

Het leger en de burgerbescherming hebben zware kritiek gekregen omdat zij onvoldoende zouden hebben gedaan om de bevolking te beschermen tegen de bijna vierduizend raketten die de Libanese Hezbollah tijdens de oorlog op Noord-Israël afvuurde. Onder de 159 Israëlische slachtoffers van de oorlog waren 39 burgers die door raketten weren gedood. Volgende maand brengt een onderzoekscommissie voorlopig verslag uit over de aanpak van de oorlog.

De oefeningen blijven beperkt tot Centraal-Israël. Gevreesd wordt dat loeiende sirenes in het noorden paniek zouden veroorzaken omdat de sfeer bij de grens na de oorlog gespannen is gebleven. En in het zuiden kan verwarring ontstaan omdat daar regelmatig sirenes klinken om te waarschuwen voor Palestijnse raketaanvallen vanuit de Gazastrook.

De oefeningen werden dinsdag even onderbroken voor een echt alarm. Op een snelweg bij Tel Aviv werd een auto gesignaleerd met mogelijke aanslagplegers. De drie inzittenden werden aangehouden, maar er werden geen explosieven in de auto gevonden. Volgens de radio zijn de arrestanten twee Palestijnen uit Jenin en een Arabische Israëliër.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.