5 Siewan 5781 | 15 mei 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
VN waarschuwt voor wapensmokkel Libanon
Publicatiedatum: zondag 01 april 2007 Auteur: De Redactie | 1.164 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Wapensmokkel, Staakt-het-vuren »
(Novum/AP) - VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft zaterdag in Libanon gewaarschuwd dat wapensmokkel vanuit Syrië het staakt-het-vuren na de oorlog van afgelopen zomer in gevaar kan brengen. Hij drong erop aan dat de VN-resolutie die een eind maakte aan de vijandelijkheden tussen Israël en de Libanese Hezbollah volledig wordt nageleefd.

Ban bracht de afgelopen dagen een bezoek aan Libanon. Hij arriveerde donderdag vanuit Saudi-Arabië, waar hij een top van de Arabische Liga bijwoonde. Vrijdag ontmoette hij vertegenwoordigers van de Libanese veiligheidsdienst om te praten over manieren waarop Libanon de bewaking van zijn grens met Syrië kan verbeteren. Het dagblad An-Nahar zei zaterdag dat Ban de veiligheidschefs had laten weten dat Israël hem bewijzen voor de aanhoudende smokkel heeft verschaft, waaronder foto's van Syrische vrachtwagens die in Libanon wapens uitladen. De Libanese regering heeft de Israëlische bewering dat de wapensmokkel doorgaat tegengesproken.

Vrijdag sprak Ban er zijn teleurstelling over uit dat er nog steeds geen schot zit in de zaak van de twee Israëlische soldaten die gevangen werden genomen bij een grensoverval waarmee Hezbollah de oorlog uitlokte. Hezbollah heeft gezegd dat de twee alleen vrijkomen in het kader van een gevangenenruil. Ban vloog vrijdag ook per helikopter naar de Libanese zuidgrens om de vredessoldaten uit dertig landen te bedanken die daar toezien op de naleving van het staakt-het-vuren.

De VN-chef maakt een toer door het Midden-Oosten. Eerder deed hij Irak, Jordanië, Egypte, Israël en de Palestijnse gebieden aan.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.