15 Chesjwan 5782 | 21 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Een goede reden waarom charediem in het algemeen tegen hun dienstplicht zijn
Publicatiedatum: maandag 03 juni 2013 Auteur: Brabosh | 885 keer gelezen
IDF, Charediem »

Vrouwelijke IDF soldaten veroorzaken schandaal door hun ‘geheime wapens’ te tonen op Facebook

Het Israëlische leger heeft zondag 2 juni 2013 een groepje vrouwelijke soldaten van het IDF, die in ondergoed poseerden en de provocatieve plaatjes op Facebook zetten, een disciplinaire straf opgelegd. Het incident was het laatste in een reeks van episodes waarbij jonge Israëlische soldaten op de sociale media een reprimande kregen van de legertop.

De Israëlische nieuwssite Walla zei dat de betrokken vrouwen nieuwe rekruten waren die gestationeerd zijn op een basis in het zuiden van Israël. Op het plaatje ontdoen de soldaten zich van hun werkkledij en tonen hun ondergoed en blote achterwerken. Het verhaal werd gretig verspreid in de Arabische media, hoewel het hier wel om een zwaar gecensureerde versie van de foto ging.

In een gelijkaardige foto van 2012 poseerden vijf vrouwelijke soldaten in wat vermoedelijk hun kamers in legerbarakken waren, slechts gekleed in helmen en combatgordels. De gezichten van de soldaten werden in de foto’s onherkenbaar gemaakt.

Het IDF vertelde aan The Times of Israel dat de jonge vrouwen iets gedaan hadden dat als “ongepast gedrag voor Israëlische soldaten wordt beschouwd. De bevelvoerende officieren hebben de soldaten een disciplinaire straf gegeven meteen nadat zij op de hoogte werden gesteld,” leest de verklaring. Over welk straf de vrouwen kregen werden geen details verstrekt. Militaire ambtenaren zeiden dat op de basis opvoedkundige lezingen worden gegeven om de soldaten ervan te weerhouden van dergelijk ‘beledigend’ gedrag.

De voorbije jaren werden door de legertop disciplinaire straffen opgelegd aan soldaten die onwelvoeglijke artikels of foto’s op de sociale media plaatsten. In een video die in 2010 op YouTube werd geplaatst, was een Israëlische soldaat te zien die suggestief danste rond een geblinddoekte Palestijnse vrouw. Dat incident volgde op de ontdekking van een reeks foto’s eerder dat jaar waarin de Israëlische vrouwelijke soldaat Eden Abergil poseerde voor een aantal Palestijnse gevangenen en op haar Facebookpagina plaatste.

Kort nadien werd door de legertop aan soldaten verboden om de sociale media nog te gebruiken wanneer ze op de basis zijn. De ban was een poging om in de toekomst vervelende dingen zouden verschijnen op de sociale media. Het is onduidelijk of die ban nog steeds in voege is. Eerder dit jaar kreeg een andere soldaat een reprimande voor het schrijven van anti-Palestijnse twitterberichten en het plaatsen van foto’s op verschillende sociale media waarin hij naakte poseerde met een geweer.

De meeste Joodse Israëlische mannen en vrouwen beginnen met de vervulling van hun dienstplicht op de leeftijd van 18 jaar (3 jaar voor mannen, 2 jaar voor vrouwen.)

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.