12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël sluit de grenzen voor Afrikaanse illegalen
Publicatiedatum: donderdag 06 juni 2013 Auteur: Redactie | 974 keer gelezen
Defensie en Veiligheid, Redactie, Infiltratie Illegalen »
Het Israëlische hooggerechtshof heeft besloten dat Israël 60.000 Afrikaanse illegalen het land moet uitwijzen. Een niet nader genoemde land zal deze Afrikanen opnemen. Het zou om een Oost-Afrikaans land gaan.

Israël wordt wederom door critici beschuldigd van het schenden van mensenrechten. Zo zou Eritrea volgens de VN voor de 35.000 mensen in Israël te onveilig zijn om naar hun land van herkomst terug gestuurd te worden. Dit terwijl de berichtgevingen uit Israel anders stelt. Maar de VN zwijgt in alle talen dat de Palestijnen in Gaza en de vermeende bezette gebieden weigeren Syrische en Libanese Palstenijnen op te willen nemen en de VN sommeert de omliggende landen niet Israël, die 1,3 kleiner is dan Nederland [inclusief de vermeende bezette gebieden], te helpen met de stroom van illegalen op die op te nemen in hun Islamitisch dictatoriaal regime.

Hoewel de Volkskrant meent dat Israël bang zou zijn haar Joodse karakter te verliezen, zwijgt het dagblad en andere medische bronnen over extreme overlast die de illegale Afrikanen, met name in Tel Aviv, veroorzaken. Het veroorzaken van die last varieert van inbraak tot aanranding van volwassen vrouwen, brute verkrachtingen en poging tot moord op jonge Joodse meisjes tot lidmaatschappen binnen terroristische organisaties zoals Chamas. De feiten liegen er niet om. Dit probleem is geen alleen staand feit, maar een steeds terugkerende fenomeen. De goedwillenden lijden hieronder.

Israël ziet het wel degelijk als een taak om niet-Joodse mensen te helpen in tijden van nood. Dit bewijst Israël keer op keer door haar bereidheid altijd politieke vluchtelingen op te willen nemen en bij natuurrampen in de wereld hulpverleners te sturen naar plaats des onheils.

Om de stroom illegalen een halt toe te roepen, heeft Israël vorig jaar lang de grens van Egypte wel een hek moeten bouwen waardoor de toestroom aanzienlijk is verminderd. De illegalen die Israël toch weten te bereiken worden direct in detentie geplaatst waarna de immigratiedienst onderzoek doet of de des betreffende persoon in aanmerking komt voor een vluchtelingenstatus.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.