21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Minister Naftali Bennett: Hou de high-technologie binnen Jeruzalem en de Palestijnse Autoriteit buiten
Publicatiedatum: woensdag 12 juni 2013 Auteur: David Lev | Vertaling door Brabosh | 985 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Wetenschap, Naftali Bennett »

Om Jeruzalem te versterken zijn twee dingen noodzakelijk, vertelde minister voor Industrie en Handel Naftali Bennett maandag jl. aan de parlementsleden van zijn politieke partij op de wekelijkse vergadering. Men moet meer high-tech ondernemingen aanmoedigen om een winkel in Jeruzalem te openen en het andere is dat we we Palestijnse Autoriteit en zijn instellingen uit de stad moeten houden.

Het aanmoedigen van meer high-tech ondernemingen om kantoren te openen in Jeruzalem is een zekere zekere manier om de aanwezigheid van Israël in de stad te versterken, zei Bennett.

Naarmate meer ondernemingen naar Jeruzalem komen, zullen ook meer jonge Israëlische beroepslieden komen naar de hoofdstad en, met de begeleiding te verhogen inzake huisvesting, gelegenheden om te winkelen, de diensten en dergelijke zaken die samengaan met een toename van de bevolking.

Een snelle toename van de bouw in Jeruzalem kan de prijzen voor huizen nog meer verlagen, die zelfs nog meer Israëliërs zouden aanmoedigen om naar Jeruzalem te verhuizen.

Laboranten aan het werk in het Technion Instituut, opgericht in 1912 in Haïfa, Israël

Bennett voegde eraan toe dat de Arabische buurten van Jeruzalem ook in de heropleving van Jeruzalem moeten betrokken worden die hij voor de stad heeft voorzien. De Arabische buurten zouden net zo leefbaar moeten zijn als de Joodse, met een degelijke infrastructuur, diensten, scholen en kansen op werkgelegenheid. Dit allemaal kan de status van Israël in de stad verbeteren.

Ook noodzakelijk is een verhoogde inspanning om de Palestijnse Autoriteit uit Jeruzalem te weren. Het toestaan van de leiders van de PA om diplomaten te ontmoeten, of het toelaten van de aanwezigheid van kantoren van de PA om de Arabieren van Jeruzalem te dienen, is een zeer zelfvernietigend gedrag, zei Bennett.

Dergelijke permissieve houding moedigt enkel het radicaler gedrag aan van de Arabieren en moedigt ook islamisten aan om hun eigen programma’s op poten te zetten. De politie moet agressiever optreden tegen het geweld van Arabieren, voegde hij toe, en ervoor zorgen dat de leerstof die in Arabische scholen wordt onderwezen deel uitmaakt van het leerplan dat geldt in de Israëlische scholen en niet uit de leerstof die door de PA wordt geleverd.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.