15 Chesjwan 5782 | 21 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Charedische Knesset Lid: "...Israël zal ons thuis niet meer zijn."
Publicatiedatum: woensdag 12 juni 2013 Auteur: Redactie | 896 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Charediem, Jodendom en de IDF »
"Wanneer Torastudenten worden gedwongen dienst te nemen, zullen we van de daken roepen dat dit niet de plaats is voor charedische Joden," waarschuwde Knesset Lid Meir Porush van Yahadut Hatora.

Hij zei dit naar aanleiding van zijn ontmoeting met de Franse Ambassadeur in Israel Cristopher Bigot. Tijdens de ontmoeting vroeg Bigot aan Porush hoe de charedische gemeenschap nu precies denkt over de plannen van de overheid om meer charedische mannen dienst te laten nemen in het leger.

Porush legde Bigot uit dat Israël de vijandigheid van de omringende landen tot nu heeft overleefd door de verdienste van Torastudie en niet door de kracht van de IDF. Ook vertelde hij over de verklaring van de eerste premier van Israël David Ben-Gurion dat Israël het nationale thuisland is voor iedere Jood en aan de charedische leiders had beloofd dat hun manier van leven gerespecteerd zouden worden.

"Wanneer, chas wesjalom, zij proberen Torastudenten te dwingen dienst te nemen, dan is dit niet ons nationaal thuis," waarschuwde Porush. "We zullen dit ook van de daken schreeuwen zodat de hele wereld het zal weten dat dit niet het huis is van hen die aan Tora en mitswes houden. Dit zal uiteraard verstrekkende gevolgen hebben," voegde hij eraan toe.

Onlangs waarschuwde Rabbi Yoel Schwarts, die bijgedragen heeft aan de oprichting van de IDF-brigade voor charedische militairen, dat iedereen hun betrokkenheid zal beëindigen wanneer er gedwongen diensttijd voor charediem zou betekenen. "Niemand zal op de oproep reageren."

De meeste jonge charedische mannen houden momenteel bezig met full-time Torastudie in plaats van legerdienst.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.