24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Joden in Yesha [Jehuda en Samaria] zijn het helemaal zat!
Publicatiedatum: woensdag 19 juni 2013 Auteur: Redactie | 828 keer gelezen
Yesha - Westbank, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Maatschappij, (zelfmoord) aanslagen, Wegterreur en stenen-gooien »
Joodse jongeren die voor een Arabische met stenen gooiende menigte in Jeruzalem op de vlucht moesten slaan, zijn het helemaal zat. Dit is geen op zichzelf staand fenomeen. Vrouwen in Samaria hadden het plan gevat om te marcheren naar een Arabisch dorp als protest tegen het Arabische geweld op de wegen. Dit heeft afgelopen dinsdag plaats gevonden.

De Joodse jongeren in Jeruzalem vragen openlijk af: "Wanneer was het de laatste keer dat je op je benen trilde van angst of dat je de hele nacht op blijft omdat je bang bent dat iemand jouw huis platbrand? Wanneer was de laatste keer dat je een politieagent zag wegrennen uit angst, waardoor je alleen achtergelaten wordt? Wanneer werd jij voor het laatst bijna gelyncht?" Deze vragen kunnen tevens ook gericht worden aan de Israelcritici.

De jongens waarschuwen ook dat wanneer er geen concrete maatregelen worden genomen naar Arabische geweld, dat er zeker doden zullen vallen.

De twee jongens, nog maar 20 jaar oud en wonend in Beit Orot reden met hun auto door de A-Tur wijk van Jeruzalem toen zij in hun auto plotseling getroffen werden door een spervuur van stenen. De jongens stopten de auto en belden de politie. Ondertussen werden zij door tientallen Arabische jongeren en mannen omsingeld. De jongens slaagden er in te vluchten naar een nabijgelegen kruispunt, waar de terroristen het eindelijk opgaven hen te achtervolgen.

Het duurde ruim 20 minuten alvorens er hulp van de politie kwam. Al die tijd hebben de jongen op het kruispunt gewacht. Een vriend van de twee jongens was daarover zeer verontwaardigd: "Dit eindigt nog eens in een bloedbad," waarschuwde hij.

Dat de jonge mannen over de werkelijke realiteit hebben, wordt onderstreept door de mars die vrouwen uit Samaria gisteren hebben georganiseerd onder de naam "Vrouwen tegen stenen". Ook mannen en kinderen waren uitgenodigd mee te doen.

De mars is begonnen in de Israëlische stad Maaleh Samaria en eindigde in de Palestijnse stad Azoun, waar veel rotsaanvallen op Israëlische automobilisten al ruim 20 jaar plaatsvinden. Dit door de bewoners van Azoun op route 55.

De mars had twee doelen: de Arabieren laten weten dat er een reactie komt op het gooien van stenen en rotsblokken naar Israëlische automobilisten en dat de IDF eens een einde moet maken aan dit vorm van wegterreur.

"Het is overbodig te melden dat stenen kunnen doden," zei Raadhoofd Benny Katzover. "Maar het is nog steeds onduidelijk waarom de Staat Israël na al die jaren nog steeds niet gelukt is hier een einde aan te maken."

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.