18 Tisjri 5782 | 24 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël 'teleurgesteld' over eisen ontvoerders
Publicatiedatum: donderdag 12 april 2007 Auteur: De Redactie | 1.066 keer gelezen
Gilad Shalit »
(Novum/AP) - Israël is niet blij met de eisen die de Palestijnse ontvoerders van een Israëlische militair stellen voor diens vrijlating.

Premier Ehud Olmert besprak dinsdagavond met hoge veiligheidsfunctionarissen een lijst met de namen van Palestijnse gevangenen die de ontvoerders vrij willen hebben in ruil voor de in juni ontvoerde korporaal Gilad Shalit. Zij toonden zich teleurgesteld en gereserveerd, liet het bureau van Olmert woensdag weten.

Zondag zal de lijst op een speciale zitting van het veiligheidskabinet worden besproken. De lijst, waarop enkele honderden namen staan, werd enkele dagen geleden door Egyptische bemiddelaars aan Israël overhandigd. De Palestijnse minister van informatie Mustafa Barghouti zei dat er twee kopstukken op staan: Marwan Barghouti, een mogelijke opvolger van president Mahmoud Abbas die in Israël vijfmaal levenslang uitzit, en Ahmed Saadat, de leider van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslag op de Israëlische minister Rehavam Zeevi in 2001.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.