16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Segregatie bij Givatayim Tziyun wekt woede onder de seculieren
Publicatiedatum: zondag 30 juni 2013 Auteur: Redactie | 1.047 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Charediem, Seksesegregatie, Minhagiem [Gewoonten en Gebruiken] »

Opnieuw was het conflict tussen charediem en seculier het toneel. Dit keer in Givatayim, bij de kever [graf] van de Rebbe van Shtefenesht tijdens zijn Jahrzeit. Zoals gebruikelijk en volgens afspraak, is er voor de mispallaliem een afscheiding gemaakt tussen mannen en vrouwen met duidelijke borden naar diverse gewenste gebieden.

Maar activisten van "Free Israël" accepteerden de segregatie niet en wezen de autoriteiten erop dat de borden tegen de uitspraken van het Hooggerechtshof gaat alsmede de richtlijnen van het ministerie van Religieuze Zaken.

Deze antireligieuze organisatie wilt er alles aan toen om de religie en zijn status quo in Israël te veranderen. Zo fotograferen zij borden op begraafplaatsen en posten zij op Facebook om hun afkeuring tegen de charedische gewoonten uit te drukken. Zo werd ook van de bovengenoemde situatie een foto genomen onder het mom van "discriminatie van vrouwen". Het trieste van alles is dat hierdoor werd de Jahzeit van deze Rebbe geruïneerd...

Onnodig te zeggen dat sommige van de postings op Facebook geen hartverwarmende steun betuigen voor frume Jidden [charediem] ten aanzien van de scheiding van mannen en vrouwen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.