21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Abbas: Israël probeert Joodse Tempel te bouwen
Publicatiedatum: dinsdag 02 juli 2013 Auteur: Ryan Jones | 984 keer gelezen
Tempelberg [Berg Moriah], Verislamitiseren van Joodse heiligdommen, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen, De Misjkan en de Bejt Hamiqdasj »
De Palestijnse leider Machmoud Abbas liet zien, dat hij wel van wat theater houdt, toen hij vorige maand een gepassioneerde oproep deed aan de Arabische wereld om het geniepige Joodse complot te stoppen om de Joodse Tempel te herbouwen op zijn historische locatie: de Jeruzalemse Tempelberg.

In een vraaggesprek met de Saoedi-Arabische krant A-Watan werd Abbas om commentaar gevraagd op de stelling, dat 'Joodse organisaties verwoede pogingen doen, zowel zichtbaar als verborgen, om de judaïsering van de Al-Agsa [moskee] te voltooien en er bezit van te nemen, vooral naar aanleiding van de terugkerende invasies van Al-Aqsa en de aanvallen op gelovigen'.

Je kunt veronderstellen dat de interviewer doelde op incidenten met Joodse bezoekers aan de Tempelberg, die de afschuwelijke misdaad pleegden, gebeden op te zenden tot iemand anders dan Allah.

Maar Abbas begreep dat hij ook sprak over, zoals hij het noemde, 'gevaarlijke opgravingen die Israël uitvoert' in de nabijheid van de Tempelberg. Dat zijn opgravingen die steeds meer bewijs aan het licht brengen van de rijke Joodse geschiedenis van de stad en van de heilige plaats.

'Al deze acties wijzen op een boosaardig en gevaarlijk complot om de Al-Aqsa te vernietigen en de vermeende Tempel te bouwen', benadrukte Abbas. 'Helaas moeten er nog goede Arabische, islamitische en internationale reacties komen op deze gevaren, die voor iedereen duidelijk te zien zijn'.

Palestinian Media Watch, die het interview vertaalde, merkte op dat het gebruik door Abbas van de term 'vermeende Tempel' onderdeel is van een voortdurende en systematische poging van de Palestijnse Autoriteit om de Joodse geschiedenis in Jeruzalem uit te wissen, en daarmee claims op de soevereiniteit.

Abbas wordt in het westen algemeen als een 'gematigde' leider beschouwd. Zijn voorganger, Yasser Arafat, was dat niet. In feite was een van de dingen die de vroegere Amerikaanse president Bill Clinton het meest overtuigde van Arafat's extremisme, dat hij openlijk weigerde te accepteren dat op de Tempelberg ooit de Joodse Tempel heeft gestaan, en deze daarom belangrijk is voor de Joden.

Je kunt je afvragen, waarom we Abbas anders behandelen, terwijl hij het zelfde extreme standpunt heeft.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.