21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De crisis in Egypte uit in minder dan 3 minuten
Publicatiedatum: woensdag 10 juli 2013 Auteur: Brabosh | 915 keer gelezen
Moslimbroederschap, Egypte, Media_Politiek »

Videobeelden van een 12-jarige Egyptische jongen genaamd Ali Ahmed, die vorig jaar welbespraakt en gepassioneerd met het regime van president Morsi de vloer aanveegde, is sinds kort de nieuwe sensatie op YouTube geworden, in het licht van de val van het kabinet Morsi op 3 juli jongstleden.

Ahmed, die een greep doet uit de sociaal-economische en politieke kwesties ver boven het gemiddelde peil van een 12-jarige, werd tijdens een demonstratie in oktober vorig jaar geïnterviewd door El Wadi waaraan hij deelnam in zijn woorden gezegd “te helpen verhinderen dat in Egypte alle grondstoffen in de handen van één persoon vallen en te protesteren tegen de inbeslagname van de grondwet door één enkele partij.”

In deze drieminuten video veroordeelt Ahmed de invloed van religie op de regering, de ongelijke verdeling van de welvaart en het gebrek aan vrouwenrechten. Met betrekking tot de nieuwe grondwet zegt Ahmed, “Wat gebouwd is op leugens, wordt een leugen op zich. Zelfs als de grondwet er goed uitziet, indien het parlement echter die deze ontworpen heeft slecht is, zullen we bij iets heel slecht uitkomen.”

De welsprekende beschrijving van de jonge knaap inzake sociale en politieke kwesties in Egypte liet velen zich afvragen of Ahmed niet enkel de meningen herhaalde die hij door zijn ouders werden ingelepeld. Hierop antwoordde Ahmed: “Ik luister heel veel naar mensen en gebruik mijn eigen verstand. Plus dat ik de kranten lees, televisie kijk en het Internet afspeur.”

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.