21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Politie faalt in het beschermen van Joden op de Har Hazeitim [Olijfberg]
Publicatiedatum: woensdag 10 juli 2013 Auteur: Redactie | 873 keer gelezen
Defensie en Veiligheid, Redactie, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen, Olijfberg [Har Hazeitim] »
Meer dan 300 keer steenslagen en andere vormen van intimidatie tegen Joden die de oude Joodse Begraafplaats op Har Hazeitim bezochten, zijn vorig jaar geregistreerd. De politiepost op Har Hazeitim heeft gefaald dit te voorkomen of op zijn minst het geweld daar te verminderen.

De informatie is gisteren besproken tijdens een bijeenkomst in het kantoor van Knesset lid David Azulai van de Shas-partij. Vertegenwoordigers van de Charedi-forum van Har Hazeitim - waaronder Knesset lid Azulai, Knesset lid Menachem Eliezer Mozes van United Torah Judaism en Loco-burgermeester van Jeruzalem Rabbijn Yosef Deitsch - hebben dit probleem aan de kaak gesteld op verzoek van de vertegenwoordigers van de Raad voor de bescherming van Har Hazeitim. Dit onder leiding van de procureur Harvey Schwartz en Jeff Daube, directeur van het Israël Bureau van de Zionistische Organisatie van Amerika.

De deelnemers werden geïnformeerd dat de ondanks opgerichte politiepost tot nu toe weinig heeft toe bijgedragen aan de veiligheid van de Joden die de graven bezochten. In plaats van de 24 uur per dag politiepatrouilles en een verstrekte aanwezigheid, zoals dat ook afgesproken was, zijn er slechts twee agenten die de post op bepaalde ogenblikken bemannen. Zij zijn niet in staat de gewenste veiligheid te waarborgen.

Daarom zijn de deelnemers van dit forum overeengekomen om meer druk uit te oefen op de politie zodat zij hun plicht gaan doen om de mensen in de gelegenheid te stellen dat zij de graven van hun geliefden op een veilig te kunnen bezoeken.

Er zullen tientallen extra beveiligingscamera's worden geplaatst naast de 142 camera's die daar al aanwezig zijn. Daarnaast heeft Rabbi Shmuel Rabinovich, rabbijn van de Kotel en andere Heilige Plaatsen, de Raad bedankt voor dit initiatief en belooft zijn invloed uit te oefenen om zo hen bij te staan bij hun acties.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.