24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
IDF: steenaanvallen op de wegen met 80% verminderd!
Publicatiedatum: maandag 15 juli 2013 Auteur: Redactie | 860 keer gelezen
Terrorisme, IDF, Yesha - Westbank, Redactie, Peilingen en Statistieken, Wegterreur en stenen-gooien »

Volgens de IDF is er een zeer sterke afname van maar liefst van 80% betreffende steenaanvallen op Israelische auto's door Palestijnse terroristen. Officieren zeggen dat in de afgelopen 4 maanden wel 300 Arabieren in Judea en Samaria zijn gearresteerd, wat de drastische afname zou kunnen verklaren.

De IDF Centrale Commando zegt dat het aantal steen-aanvallen in Yesha [Judea en Samaria] scherp is afgenomen van een gemiddelde van 50 aanvallen naar ongeveer 10 per week.

"Daarentegen zien wij een stijging van het aantal arrestaties wat weer tot een daling leidt van het wegterreur zoals het gooien van stenen," zegt de commandant van de Etzion Brigade kolonel Yaniv Alaluf. "Maar toch is het echt te vroeg om een verband te zien tussen deze twee gegevens. Maar toch, de afname van aanvallen wordt aan den lijve waargenomen."

Kolonel Alaluf meldde dat het aantal steenaanvallen bijna terug zijn naar het gemiddelde niveau in 2012.

Merendeel van de arrestaties worden in de nacht verricht. Dit in samenwerking met de Shin Bet, vertelde hij. Hij voegde er aan toe dat speciale eenheden grootschalige undercover operaties voeren in alle sectoren.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.