19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Elkin: Geen onderhandelingen met het Vaticaan over Koning Davids graf
Publicatiedatum: donderdag 18 juli 2013 Auteur: Redactie | 1.115 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Heilige Plaatsen, Rabbi Sprecher, Redactie, RKK, Joodse opvatting tav het christendom en islam »

Onderminister van Buitenlandse Zaken Zeev Elkin ontkent dat Israel van plan is om weer rond de onderhandelingstafel met het Vaticaan te gaan zitten over het Graf van Dawied Hamelech [koning David]. Knesset lid [MK] Yaakov Litzman van Verenigde Torah Jodendom heeft vragen aan Elkon gesteld naar aanleiding van verontrustende berichten in de Charedische [orthodoxe] media.

De Qaver is een uniek plekje op de Berg Tsion in Jeruzalem. Het wordt gedeeld met het Vaticaan, die op haar beurt beweert dat Jezus daar het Laatste Avondmaal gehouden zou hebben.

Een van zijn vragen aan het ministerie van Buitenlandse Zaken is een overeenkomst die Israel heeft ondertekend betreffende de overdracht van een aantal onderdelen of alle onderdelen van Qaver Dawied Hamelech, het Graf van Dawied Hamelech. Dit in ruil voor grond rond de Kinneret [Meer van Galilea], dat in bezit is van het Vaticaan. 

Elkin heeft wel bevestigd dat er een langdurige economische overeenkomst bestaat tussen het Vaticaan en Israel. Deze overeenkomst heeft betrekking tot belasting, heffing en individuele vorderingen op het Vaticaans eigendom.

Hoewel de kamer waar de 'Laatste Avondmaal' gehouden zou zijn in bezit is van het Vaticaan, voegde Elkin eraan toe dat hij niets van af weet betreffende de volledige beheer van het Vaticaan over Qaver Dawied Hamelech.

"Ieder detail over de kamer van het Laatste Avondmaal is in samenspraak met het ministerie van Binnenlandse Zaken en sindsdien staat dit onderwerp met het Vaticaan niet meer ter discussie," zei Elkin.

Tegen de protesten van de kerk in hebben, hebben Joodse groeperingen het gebouw geprobeerd op te knappen. Onlangs heeft de kerk aan Israel toestemming gevraagd om een doorgang te bouwen door de Diaspora Yeshiva - waar Rabbi Sprecher dagelijks doceert - zodat de christenen makkelijker toegang kunnen hebben tot de christelijke gedeelte op de berg.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.