23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Sinds de Zesdaagse Oorlog in '67 de eerste keer dat Egypte over Gaza vliegt
Publicatiedatum: donderdag 18 juli 2013 Auteur: Redactie | 867 keer gelezen
Terrorisme, Gaza, Defensie en Veiligheid, Redactie, Moslimbroederschap, Egypte »
Apache-helicopter

Tijdens felle vuurgevechten tussen het Egyptische leger en Arabische terroristen in de Sinaj, kwam een Egyptische officier ruim een week geleden om het leven. Vier soldaten raakten daarbij gewond.

Als antwoord op de dood van de officier en de verwonding van de soldaten, vloog Egypte met een gevechtshelikopter boven Gaza. Dit is de eerste keer sinds de Zesdaagse Oorlog in 1967.

In kader van de verhoogde aanwezigheid van terroristen, heeft Israel aan Egypte toestemming gegeven om zijn militaire aanwezigheid in de Sinaj te verhogen. Dit met inbegrip van een AH-64-D Apache helikopter. 

Volgens de bronnen van de Palestijnse Autoriteit vloog in de nacht rond 02.30 am de Egyptische gevechtshelikopter laag over Khan Younis, Rafiah en andere gebieden. De helikopter scande tunnels en het grensgebied. Dit is zowel door Israel als door Egyptische veiligheidstroepen onder de noemer van een navigatiefout bevestigd.

Of de terroristische aanvallen op Egyptische militairen in verband staan met de staatsgreep op 30 juni jl. waar de door de Moslims Broederschap gesteunde president Mohamed Morsi afgezet werd, is een logische verklaring. Ook het feit dat Egypte besloten heeft om boven Gaza te vliegen. Gaza wordt door Chamas bestuurd. Chamas is de dochter organisatie van de Moslim Broederschap.

Voorts hebben Islamitische terroristen gemunt op de Koptische gemeenschap in Egypte. De Kopten beslaan 10% van de Egyptische bevolking. Zo werd onlangs een priester vermoord en een christelijke gijzelaar onthoofd. Ook kerken en woningen van christenen worden in brand gestoken.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.