24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
'China, Zwitserland erkennen Palestijnse regering'
Publicatiedatum: dinsdag 17 april 2007 Auteur: De Redactie | 2.325 keer gelezen
Fatach, Chamas, China, Eenheidsregering »
RAMALLAH (AP) – China en Zwitserland zijn bereid de gehele Palestijnse regering van nationale eenheid te erkennen, heeft de Palestijnse minister van informatie Barghouti maandag bekendgemaakt.

In de regering zitten zowel leden van Fatah als van de radicale Hamas. Zwitserse en Chinese diplomaten hebben vorige week Palestijnse functionarissen ontmoet op de Westelijke Jordaanoever.

China en Zwitserland hebben gezegd dat hun beleid ten aanzien van het Midden–Oosten feitelijk niet is gewijzigd. Beide landen hadden al contacten met Hamas–leden. De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben eerder aangegeven alleen bereid te zijn met Fatah–ministers om de tafel te gaan zitten.

Het Israëlische ministerie van defensie weigerde direct op de aankondiging van Barghouti in te gaan, maar zei te geloven dat er nog steeds internationale consensus is over het feit dat Hamas moet worden gemeden.

Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.