15 Chesjwan 5782 | 21 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Dierenpolitie strijkt ook in Tel Aviv neer!
Publicatiedatum: donderdag 25 juli 2013 Auteur: Redactie | 881 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Dieren en natuur »

Een hond in Gan Meir park in Tel Aviv

In navolging van landen zoals de Verenigde Staten en Nederland, wordt nu ook in Tel Aviv mensen opgeleid om met de politie samen te werken om dierenleed nog meer tegen te gaan.

Tel Aviv heeft dit nieuwe initiatief genomen om wreedheid tegen dieren te bestrijden. Ongeveer 30 vrijwilligers zijn nu in opleiding die hen bevoegd maken samen te werken met de portie met als focus de bescherming van het dier.

Deze vrijwilligers zijn officiële politie-vrijwilligers en zullen bevoegd zijn op te treden als politieagenten. Daarnaast ondergaan ze een speciale training met de NGO organisatie de IADF, de Israeli Animal Defence Force.

Zodra zij hun opleiding voltooid hebben, worden deze vrijwilligers verantwoordelijk voor alles wat met dierenmishandeling te maken heeft. Daarnaast zullen zij voorlichting geven aan leerlingen op plaatselijke basisscholen en middelbare scholen. Dit om het belang uit te leggen waarom je dieren goed moet behandelen.

De Israeli Animal Defense Force is eerder een soortgelijk programma gestart in Kfar Saba.

De NGO's primaire doel is dierenmishandeling aan te pakken. Het is ook betrokken bij het onderwijs en bewustmaking met betrekking tot de rechten van dieren, maar zij zijn ook betrokken in onderwijs in de zorg voor dieren die zijn misbruikt.

In Israel wordt middels het leger actief acties ondernomen tegen illegale jacht, worden honden door de luchtmacht ingezet om ganzen te verjagen en is Israel wereldwijd het eerste land waar het verwaardigen en verkopen van bont verboden is. En voor de liefhebbers heeft Israel een tv kanaal gelanceerd speciaal voor honden.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.