24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Wegterreur in de Oude Stad van Jeruzalem: baby raakt gewond
Publicatiedatum: vrijdag 26 juli 2013 Auteur: Redactie | 828 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Kinderslachtoffers , Wegterreur en stenen-gooien »

Gisteren hebben Arabieren bij de ingang van de Oude Stad in Jeruzalem stenen gegooid naar een Egged bus. Er zijn ondertussen meer terreuraanslagen gemeld bij de Oude Stad waar Palestijnse Arabieren bussen met Israëlische nummerplaten bekogelen met stenen.

"Vier mensen raakten licht gewond," twitterde de woordvoerder van de politie Mickey Rosenfeld, "en allen werden per plekken door de medici van Magen David Adom behandeld. Onder hen was ook een baby."

De politie maakt ondertussen in de Israëlische hoofdstad gebruik van de sleepnet-methode om de daders te pakken te krijgen. Beveiligingspersoneel blijven in de regio Jeruzalem actief om ook de daders van de twee steekpartijen van eergisteren voor als nog te pakken te krijgen.

Een aantal analisten hebben zich afgevraagd of de door moslimextremisten opgeroepen Derde intifada nu niet inmiddels is aangevangen, omdat er sprake is van een aanzienlijke stijging van verkeersslachtoffers naar aanleiding van wegterreur in de afgelopen twee jaar. Dit tegenstelling van tot een algemene daling van grote terreuraanslagen.

Dat laatste is niet omdat er minder terroristen actief zijn. De daling is te danken aan de omstreden veiligheidsmuur die de PA en de rest van Israel grotendeels scheidt, waardoor terroristen praktisch niet in staat zijn zelfmoordaanslagen te plegen. Niettemin is de beveiligde barrière niet zo effectief dat het wegterreur voorkomt, zoals bekogelen van stenen [rotsen], vuurbommen en schietpartijen wanneer een Israëlische auto passeert.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.