22 Sjewat 5782 | 24 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Olmert: Palestijnse ontvoerders vragen te veel
Publicatiedatum: donderdag 19 april 2007 Auteur: De Redactie | 1.278 keer gelezen
Gilad Shalit, Ehud Olmert »
(Novum/AP) - Israël kan niet voldoen aan de verwachtingen die de ontvoerders van de Israëlische soldaat Gilad Shalit koesteren met betrekking tot de vrijlating van Palestijnse gevangenen.

Dat heeft premier Ehud Olmert woensdag gezegd tegen de commissies voor buitenlandse zaken en defensie van het Israëlische parlement.
De aan Hamas gelieerde ontvoerders hebben Israël via Egyptische bemiddelaars een lijst doen toekomen met de namen van in Israël gedetineerde Palestijnen die vrij zouden moeten komen in ruil voor de vrijlating van Shalit, die in juni vorig jaar werd ontvoerd. De lijst is niet openbaar gemaakt en de schattingen van het aantal namen die erop staan variëren van 350 tot 1.400. Olmert heeft gezegd dat hij bereid is een groot aantal gevangenen te laten gaan, maar geen 1.400. Tegenover de commissies noemde hij de lijst woensdag teleurstellend. De lijst roept verwachtingen in het leven waaraan we onmogelijk kunnen voldoen, zei Olmert volgens een commissielid.

In Israël zitten 9.300 Palestijnen gevangen.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.