24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Chevron: Israëli's vechten terug tegen Arabische extremisten en anarchisten
Publicatiedatum: zondag 28 juli 2013 Auteur: Redactie | 944 keer gelezen
Defensie en Veiligheid, Redactie, Chevron »

Anarchisten in Chevron

Na jaar in jaar uit onder activiteiten van Arabische bendes en Israëlische anarchisten te hebben geleden, waar vernielingen van Joodse eigendommen en landbouw een structureel probleem vormen [datzelfde probleem kent men ook onder meer in Neveh Tzuf en Esh Kodesh, zijn de Joden in de omgeving van Chevron er helemaal klaar mee en de Israëli's hebben besloten terug te vechten.

Regelmatig demonstreren linkse anarchisten samen met de lokale Arabieren in Israëlische steden en dan ontaarden deze luide demonstratie in verbale en fysieke mishandeling van de Joodse inwoners. Openlijk spreken deze groepen over etnische zuiveringen van Judea en Samaria [Yesha]. "Het is zowel publieke als existentiële bedreiging," meent Yochai Damri, een van de kandidaten voor de positie van hoofd van de Har Chevron Regionale Raad.

Samen met diverse organisatie voor de belangen van Joden in Yesha zullen camera's en ander apparatuur worden uitgedeeld aan de boeren zodat de vernielingen vastgelegd en gedocumenteerd kunnen worden. "Hierdoor krijgt het publiek een werkelijk beeld wat er hier gebeurd," legt Avidan Ofir, een boer uit Mitzpeh Yair, uit die herhaaldelijk slachtoffer is geweest van anarchisten.

Ook gaan de bewoners meer voorlichting geven door middel van rondleidingen over hun landerijen, zodat mensen zien hoe zij daar leven en wat voor impact de activiteiten van de anarchiste op hun leven hebben.

Een andere stap is het ministerie van Defensie te verzoeken de Israëli's te verdedigen tegen anarchisten die hen herhaaldelijk lastigvallen.

Yochai Damri zegt: "Ik wil graag dat deze regio zich verder ontwikkelt en de reputatie krijgt die het verdient als een bloeiende regio. Dit in plaats van de onnodige verstoringen die uitsluitend tot doel heeft vijandschap en anarchie te creëren."

Damri heeft alle Israëli's uit de regio opgeroepen deel te nemen in dit nieuwe project. "Samen kunnen we ervoor zorgen dat we allemaal een betere toekomst krijgen," verklaart hij.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.