15 Aw 5781 | 24 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Palestijnse Autoriteit: Vredesbesprekingen helpen Israël te veroveren
Publicatiedatum: woensdag 31 juli 2013 Auteur: Ryan Jones | 685 keer gelezen
Vredesproces »

Het ultieme doel van de Palestijnen: heel Israel

Binnen de Palestijnse Autoriteit zijn niet weinigen boos over de op handen zijnde vernieuwing van de vredesbesprekingen met Israël. Hamas in het bijzonder is van mening dat de stap nadelig zal zijn voor de Palestijnse zaak.

Maar de Minister van Religieuze Zaken van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Al-Habbasch stelde vorige week iedereen gerust door te stellen dat het politieke vredesproces slechts een list is, en deel vormt van een groter plan om hun vijand te verslaan.

In een preek die Al-Habbasch in de aanwezigheid van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas leverde en die uitgezonden werd op de officiële tv-zender van de Palestijnse Autoriteit, vergeleek hij de door de VS geïnitieerde vredesonderhandelingen met het Hudaybiyyah Vredesverdrag die tussen de profeet van de Islam Mohammed en de Quraish stam van Mekka werd gesloten.

Vredesbesprekingen met Israël zijn in deze tijd ‘de juiste weg, die tot resultaten leidt, precies zoals de Profeet [Mohammed] deed bij het Verdrag van Hudaybiyyah’, verklaard Al-Habbasch, waarbij hij opmerkte dat alle verworvenheden van de Palestijnen tot nu toe ‘nooit zouden zijn gerealiseerd door Hamas zijn 'impulsieve avontuur’.

Al-Habbasch legde uit dat veel van Mohammeds metgezellen, net als Hamas, woedend waren dat hun leider in onderhandeling was met de Quraish stam in plaats van Mekka aan te vallen. Maar Mohammed wist dat slechts een meer gematigde aanpak tot de uiteindelijke overwinning zou leiden.

Twee jaar na ondertekening van het verdrag waren Mohammed's troepen voldoende versterkt, waarop hij de brute verovering van Mekka lanceerde.

‘Dit is het voorbeeld en dit is het model’ dat het Palestijnse leiderschap volgt, erkende Al-Habbasch.

Het is verbazingwekkend dat van alle goedgelovige Israëlische commentatoren die menen dat deze ronde van onderhandelingen om de een of andere reden anders zullen zijn dan alle voorgaande, geen een de eenvoudige stap neemt om te luisteren naar wat de Palestijnen zelf zeggen.

‘Abbas is een echte vredespartner’, roepen ze, terwijl zij moedwillig negeren wat ministers Abbas zijn eigen ministers aan het publiek vertellen, in zijn naam en in zijn aanwezigheid, zonder enige weerlegging door de ‘president’.

Bekijk hieronder de televisietoespraak van Al-Habbasch - met dank aan de vertaling van de Palestine Media Watch.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.