22 Chesjwan 5782 | 28 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Palestina: Voor Joden verboden!
Publicatiedatum: woensdag 31 juli 2013 Auteur: Ryan Jones | 1.043 keer gelezen
Apartheid, Vredesproces, Palestijnse Autoriteit [PA], Tweestatenoplossing »

Klik HER voor de afbeelding

De Israëlische media pikte dinsdag het feit op dat de hernieuwde Israëlisch-Palestijnse vredesonderhandelingen in Washington met een wankele start begonnen, nadat de Palestijnse leider Mahmoud Abbas verklaarde dat hij streefde naar een onafhankelijke staat die etnisch gezuiverd zou zijn van Joden.

'In een uiteindelijke resolutie zullen we in ons land geen enkele Israëli zien, civiel of militair', vertelde Abbas maandag aan verslaggevers in Caïro na een ontmoeting met de Egyptische interim-president Adly Mansour.

De verklaring was voor Israëli’s moeilijk te slikken, vooral omdat een van Abbas' vredeseisen is dat Israël nog duizenden werkvergunningen meer aan Palestijnse arbeiders aanbiedt en de deuren van nederzettingen opent voor miljoenen zogenaamde ‘Palestijnse vluchtelingen’.

Maar dat de Palestijnen verwachten dat hun toekomstige staat Judenrein zal zijn - gezuiverd van Joden -, daar werd nooit aan getwijfeld.

In een interview met Tablet Magazine in 2011, gaf de Palestijnse ambassadeur in de VS Maen Rashid Areikat duidelijk aan dat er geen Jood zou worden toegelaten die verblijf zou willen houden in de staat Palestina.

Interviewer David Samuels vroeg Areikat: ‘Zal iedere Jood die zich binnen de grenzen van Palestina bevindt, moeten vertrekken?’, waarop de ambassadeur antwoordde: ‘Absoluut’.

Palestijnse functionarissen hebben zich sinds het begin van het vredesproces, bijna twee decennia geleden, met vergelijkbare uitspraken geuit.

De Palestijnse Autoriteit blijft onder Abbas in feite ook de doodstraf handhaven voor iedere Arabier die het 'aandurft' land te verkopen aan Israëlische Joden.

In 2012 werd een inwoner van Hebron, Mohammed Abu Shahala, naar verluidt gemarteld en ter dood veroordeeld door de Palestijnse Autoriteit voor de tussenhandel van de verkoop van een lokaal appartement aan een Joodse familie.

In 2010 oordeelde een Palestijnse rechtbank in het voordeel van een beroepszaak van openbaar aanklager Ahmed al-Mughani, waarmee iedereen die schuldig werd bevonden aan de verkoop van grond aan een Jood automatisch de doodstraf zou krijgen.

Al-Mughani vond dat de wet in zijn eerdere vorm te laks was geweest doordat Abbas de strafuitvoering van een ‘verrader’ die omgang had met de gehate Joden voor onbepaalde tijd kon uitstellen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.