24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Wederom wegterreur in Jeruzalem
Publicatiedatum: zondag 04 augustus 2013 Auteur: Redactie | 787 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, (zelfmoord) aanslagen, Wegterreur en stenen-gooien »

Donderdag zijn een 15 jarige jongen en een 40 jarige man gewond geraakt nadat een bus met stenen bekogeld werd door Arabieren. De Arabische terroristen gooiden stenen naar de bus die op weg was van Neve Yaakov naar het centrum van Jeruzalem.

De slachtoffers werden ter plekke behandeld door vrijwillige paramedici van de organisatie Ichud Hatzalah. In een verklaring meldde Ichud Hatzalah dat een ruit van de bus is verbrijzeld. Zij vertelden verder dat de bus bij de eerst volgende bushalte is gestopt zodat de slachtoffers door de paramedici behandeld konden worden.

Week geleden raakte nog een baby en 3 volwassenen gewond door wegterreur in Jeruzalem toen bij de Damascuspoort Arabieren bussen met Israëlische nummerplaten ook met stenen bekogelden. Allen werden ter plaatse behandeld door medici van de Magen David Adom. 

Een week eerder gooide een Arabische jeugd een steen naar de Emunah College of Arts and Technology, eveneens in Jeruzalem. De steen raakte een 10-jarige meisje bij het hoofd. Het meisje werd behandeld door een team van Magen David Adom, die haar vervolgens meenam naar het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis.

Steen aanslagen - wegterreur - gepleegd door Arabische terroristen, hebben veel mensen - inclusief baby's - gedood en verminkt. Zo raakte de 3 jaar oude Adelle Biton in maart door stenen van terroristen ernstig gewond. Ze is onlangs voor een weekend ontslagen uit het ziekenhuis om weer eens keer met haar familie te kunnen zijn.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.