25 Sjewat 5782 | 27 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Wederom de mezoeza van Maarat Hamachpelah verwijderd
Publicatiedatum: zondag 04 augustus 2013 Auteur: Redactie | 950 keer gelezen
Redactie, Ma'arat Hamachpela, Chevron, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen »

Voor de tweede keer in minder dan een maand hebben moslims afgelopen Sjabbat de mezoeza van Maarat Hamachpela van de deur gehaald en deze beschadigd.

Deze ontheiliging werd vastgelegd door een bewakingscamera. Verdachten zijn daardoor aangehouden.

De mezoeza werd van de deurpost van de Ohel Avraham wesarah afgesloopt. Het vandalisme vond plaats op een moment dat de Maarat alleen geopend was voor moslims. Toen deze wandaad werd vastgelegd door de beveiligheidscamera's, werden deze direct naar de grenspolitie op de heilige plaats geëxploiteerd. Hierdoor kon de politie meerdere verdachten aanhouden.

Veiligheidstroepen hebben de Joden van Chevron beloofd dat zij strenge maatregelen op deze dagen, dat alleen moslims zijn toegestaan, zullen treffen. Deze maatregelen zijn een boodschap dat vandalisme niet wordt getolereerd.

Mezoezot zijn kleine doosjes die Joodse heilige geschriften bevat die [vrome] Joden aan deurposten aanbrengen in woningen en andere gebouwen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.