10 Kislew 5781 | 26 November 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Archeologen ontdekken een Joods dorpje uit de tijd van de Tempel
Publicatiedatum: Sunday 04 August 2013 Auteur: Redactie | 728 keer gelezen
Redactie, Archeologie »

Archeologen hebben overblijfselen van het oude Joodse dorpje Sichin in Galilea gevonden. Het stadje dateert uit de tijden van de Tweede Tempel.

De ontdekking werd gedaan door een team dat onder leiding staat van dr. Mordechai Aviam van het Archeologische Instituut van Galilea, dat verbonden is aan de Kinneret Academisch College.

Het dorp Sichin werd door de oude historicus Yosef ben Matitayu, ook wel bekent als Flavius Josephus, al aangehaald. In de tijd van de Tweede Tempel is dit dorp een van de eerste die in Galilea werd opgericht. Ook werd het dorp later in de Talmoed genoemd als een van de Joodse dorpen in de buurt van Tzipori.

Archeologen hebben ook bewijzen gevonden van de aanwezigheid van een synagoge, evenals potscherven en andere voorwerpen die bevestigen dat er productie van aardwerk in dat dorp plaats heeft gevonden.

"Wij werden bij het opgraven erg verrast door de vondst van zeven mallen waarin waskaarsen werden gemaakt," zei dr. Aviam, "een van de stukjes was versierd met een menorah en loelavblaaderen."

De opgraving zal voortgezet worden, vertelde hij veder, om zo meer van de synagogen meer workshop voor aardewerk te kunnen bloodleggen, maar ook huizen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.