23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Eilat weer onder vuur
Publicatiedatum: dinsdag 13 augustus 2013 Auteur: Redactie | 934 keer gelezen
Terrorisme, Iron Dome, Redactie, Raketaanvallen, Eilat »
Minstens 1 raket is gisteravond op Eilat afgevuurd. De aanslag is opgeëist door een Islamitische salafisten groep als vergelding van de vermeende raketaanval van de IAF [Israëlische luchtmacht] op deze terroristische groepering.

De jihadistische Ansar Bait el Maqdas, die actief is in de Sinaj, nam de verantwoordelijkheid voor het afvuren van de raketten en zei: "Het is een respons op de recente misdaad dat begaan is door de Joden, die vier strijders in de Sinaj doodden."

Vannacht om 01.00 plaatselijke tijd hoorden de bewoners en toeristen in Eilat de sirenes loeien. Er worden meldingen gedaan dat men vlak na de sirenen ook explosies hoorde.

Het Iron Dome anti-raketsysteem, dat onlangs in de omgeving van Eilat is geplaatst, heeft de raket onderschept waardoor er werd voorkomen dat de raket kon ontploffen in het bevolkt gebied.

Hoewel er daardoor niets is beschadigend, zijn drie mensen wel in een shock geraakt. Twee werden ter plekke door de paramedici behandeld, maar een derde werd meegenomen nar het Yoseftal Ziekenhuis in Eilat.

Vorige week hebben de Israëlische autoriteiten - zij het voor slechts enkele uren - het vliegveld van Eilat gesloten om veiligheidsredenen die niet nader uitgelegd zijn. De waarschuwing kwam vanuit de Egyptische autoriteit die een melding maakte van een beraamde aanval vanuit Sinaj.

De Iron Dome werd in juli in de omgeving van Eilat geplaatst, nadat een aantal raketten vanuit de onrustige Sinaj op de zuidelijkste stad van Israël werd afgevuurd.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.