22 Chesjwan 5782 | 28 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Avraham Fried: Joden van Samaria zijn onze helden!
Publicatiedatum: woensdag 14 augustus 2013 Auteur: Redactie | 846 keer gelezen
Yesha - Westbank, Redactie, Zionisme, Charediem »

De wereldwijde populaire chassidische zanger Avraham Fried heeft tijden zijn concert in Karnei Shomron de Joden van Samaria geprezen.

Hij vertelde het enthousiaste publiek dat het als weer 17 jaar geleden is dat hij daar voor het laatst was. "Dat is een lange tijd," zei Fried tegen zijn publiek, "maar ik dank G'd dat ik hier vanavond bij jullie ben in Karnei Samaria, baroech Hasjem [prijs G'd]!"

Fried vertelde zijn publiek verder dat zijn aanwezig daar hemzelf kracht geeft. "Ik hoop dat het de lokale bevolking ook kracht geeft. Zij zijn onze helden. Zij beschermen het heilige land Israel."

Knesset lid en hoofd van het financiële Comité van de Knesset MK Nissan Slominansky van Bayit Yehudi [Joods Thuis] was ook op het concert aanwezig.

"We weten allemaal nog hoe gepassioneerd we waren om ons in Samaria te vestigen, deze opwinding, maar ook het offer die we moesten maken. Wat zouden wij nou hebben gelaten om hier te vestigen? Dank G'd, we hebben ons hier ook gevestigd en we zijn hier inmiddels tientallen jaren... maar we moeten diezelfde passie niet verliezen," zei Slomiansky.

Hij gaat door met de woorden: "Ons land roept nog steeds naar ons, maar de grootste gedeelte van ons land blijf desolaat omdat we ons daar niet vestigen... Zij zijn nog in onderhandeling omdat er nog steeds gesproken wordt over twee staten.... Het hangt van ons af en daarom mogen we niet zelfgenoegzaam worden."

"Als we doorgaan met dezelfde moeite die we hebben genomen toen we voor het eerst kwamen [naar Samaria], dan kunnen we ons zeker blijven ontwikkelen en hier verder opbouwen. En dan is niemand in staat ons tegen te houden."

Avraham Fried is de broer van de vooraanstaande Lubavitcher rabbijn, filosoof, spreker en schrijver rabbi Menachem Manis HaKohen Friedman. Díens zoon is de zanger Benny Friendman die vooral bij de jongere generatie flink aan de weg timmert.

Luister HIER naar de muziek van Avraham Fried.
Luister en bekijk HIER een liedje van Benny Friedman.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.