24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Syrië dreigt Israël met oorlog
Publicatiedatum: vrijdag 27 april 2007 Auteur: ilonia | 1.524 keer gelezen
Iran, Terrorisme, Syrië, Ilonia, Peilingen en Statistieken, Sjoa (Holocaust), Golan, Nucleaire dreiging »
Bashar Assad en zijn broeder in het kwaad Ahmadinejad

De Syrische dictator Bashar al Assad zei op 17 april dat zijn land klaar is voor een oorlog met vijand Israël.”Ons land wordt elke dag sterker”, zo vertelde Assad aan de Arabische krant Dar al-Hayat. “Wij weten niet wanneer de oorlog zal plaatsvinden, maar wij moeten er ernstig rekening mee houden”, aldus Assad. Net als zijn vader, is Bashar al Assad een gevaarlijke vijand van Israël. De Syrische minister Mohsen Bilal zei op 15 april: “Wanneer Israël het Arabische vredesproces blijft afwijzen, is ‘verzet’ de enige overgebleven optie om de Golan te bevrijden”.

Israël heeft de Golan Hoogvlakte geannexeerd na het bevrijdt te hebben op de Syrische bezetter gedurende de Zesdaagse oorlog in 1967. Inmiddels leven er 40.000 Israëli’s op deze vlakte. Militaire deskundigen sluiten niet uit dat Damascus deze zomer een poging zal wagen de Golan- die zij als hun eigendom beschouwen- met een snelle verrassingsaanval te veroveren.V olgens het Jane’s Intelligence Review moet Israël echter in staat worden geacht binnen 12 á 16 uur zo’n aanval neer te slaan en 80% van het Syrische wapenarsenaal te vernietigen. Wat Israël echter zorgen baart is het grote arsenaal aan massavernietigingswapens dat Syrië in bezit heeft. Israëlische militaire deskundigen verwachten daarom dat een volgende oorlog met raketten zal worden uitgevochten. Het succesvolle optreden van de terreurbeweging Hezbollah die in de zomer van 2006 ruim 4000 raketten op Israël afvuurde, doen Syrië en het PA-terreurbewind geloven dat zij samen met Hezbollah het machtige IDF een enorme nederlaag kunnen toebrengen. Hezbollah zegt bij monde van haar leider Nasrallah klaar te zijn voor een volgende oorlog.De terreurbeweging heeft onder toeziend oog van Unifil alle gelegenheid gehad zich te herbewapenen. Er zijn nieuwe bunkers aangelegd en er zijn duizenden raketten en ander oorlogstuig via Syrië aangevoerd. Britse correspondenten die het zuiden van Libanon hebben bezocht zeggen dat alle heuvels en valleien door Hezbollah in bezit zijn genomen. .

Syrië beschikt over enkele honderden Scud- raketten van verschillende makelij, voor de lange- en middellange- afstand, waarvan een groot aantal zou zijn uitgerust met het zeer dodelijke Sarin en VX-zenuwgas. Ook zou Damascus beschikken over biologische kernkoppen Syrië heeft met hulp van Russische technici, de technologische kennis, om belangrijke bestanddelen van deze raketten zelf te kunnen produceren..De Syrische Scud’s kunnen ieder doel in Israël bereiken waardoor honderdduizenden Israëli’s ernstig gevaar lopen. Mocht het tot een aanval komen met chemische wapens op bijvoorbeeld de stad Tel Aviv, dan zal Israël zonder enige twijfel hard terug te slaan. Syrië bezit tenminste drie grote raketopslagplaatsen in onder meer de steden Hama en Homs. Volgens CBN verslaggever Chris Mitchell is Hama het centrum van het Syrische raketprogramma. Hier liggen in meer dan 30 bunkers, honderden raketten opgeslagen. Deze basis is gebouwd met hulp van Iran.Hama is een oude stad met 1.5 miljoen inwoners waarvan de geschiedenis teruggaat tot 2300 v.Chr. Deze stad is met name bekend geworden vanwege de enorme slachtpartij die er is aangericht in 1981 door Hafez Assad, de vader van de huidige dictator. Daarbij zijn naar schatting 20.000 mensen om het leven zijn gekomen. Assad liet een regen van raketten op de stad afvuren nadat een moslimgroep in opstand was gekomen tegen zijn Ba’athregiem.

De door Damascus gecontroleerde media slaat de laatste maanden een golf van oorlogszuchtige taal uit zoals niet meer is voorgenomen sinds de Yom Kippoer oorlog in 1973 toen Syrië een aanval lanceerde op de Golan en Egypte in de Sinai. De toon in Syrië is er volledig op gericht het publiek klaar te maken voor een oorlog.Damascus weet zich gesteund door Teheran waarmee het een militair pact heeft gesloten en zegt dat het onmiddellijk zal reageren indien Iran door de VS of Israël mocht worden aangevallen.”Wij zullen samenwerken om het publiek te waarschuwen voor de duivelse plannen van de Verenigde Staten en de Zionisten. Wij moeten er voor zorgen dat ze hun misdadige doelen niet bereiken”, aldus Assad.Gedurende de Iran-Irak oorlog 1980-1988, was Syrië het enige Arabische land dat Iran steunde. De Syrische dictator Assad weet zich niet alleen door Iran gesteund in haar eis op ‘teruggave’ van de Golan, maar ook door leiders in het westen waaronder Yavier Solana, de buitenlandcoördinator van de Europese Unie.

Volgens de Israëlische Maj.Gen. Amos Yadlin kan bijvoorbeeld een nieuw conflict met de Libanese terreurbeweging Hezbollah, escaleren tot een oorlog op verschillende fronten. Israëls militaire leiders verwachten dat bij een nieuwe oorlog de raketten niet alleen uit Libanon zullen komen, maar ook uit Syrië en Filistea en mogelijk uit Iran. Israël heeft zich bij herhaling bereidt getoond tot ... ... vredesonderhandelingen, maar Syrië weigert akkoord te gaan met de eis de steun aan terroristische organisaties te beëindigen. Israëls premier Ehud Olmert heeft het leger de opdracht gegeven zich voor te bereiden om een eventuele aanval van welke vijand dan ook, te kunnen afslaan.

Syrië huisvest maar liefst 17 verschillende terreurgroepen die naast aanslagen in Israël voor een wereldwijde inzet worden voorbereidt. Syrië is een vergaarbak voor alles wat vijandig tegenover Israël staat. Het steunt niet alleen het internationale terrorisme maar kan net als Iran als terreurstaat worden aangemerkt Het land biedt uitgebreide hulp aan Palestijnse terreurbewegingen en de Libanese Hezbollah. Deze groepen zijn betrokken bij het vermoorden van Israëlische burgers en men verdenkt Assad er tevens van betrokken te zijn bij het organiseren en opleiden van terreurcellen die verantwoordelijk zijn voor de beestachtige moordpartijen in Irak. Syrië steunt niet alleen het internationale terrorisme maar kan zelfs tot één van de hoofddaders worden gerekend.

Tijdens de Holocaust Remembrance day gehouden enquête onder 500 jongeren van 15-18 jaar, zei een derde deel te vrezen voor een nieuwe Holocaust. Believe another Holocaust is a very real possibility Men ziet niet alleen Iran als de grote bedreiging. Een nieuwe studie laat zien dat het geweld en intimidatie jegens joden wereldwijd, in 2006 is verdubbeld. Doubled in 2006 over the previous year De landen waar het antisemitisme het meest is toegenomen liggen in Europa, juist daar waar de eerste Holocaust heeft plaatsgevonden en waar thans diverse regeringsleiders een pro-Palestijns en anti-Israël beleid voeren. Daar waar anti Israël lobbyisten de Joodse staat demoniseren en vervloeken en daarmee ook haar inwoners. Maar ook buiten Europa krijgen de Israëlhaters de ruimte hun verderfelijke ideeën te ventileren, en zijn daarmee mede verantwoordelijk voor een wereldwijde toename van het antisemitisme.

De nieuwssite van Cutting Edge meldt dat een Israëlisch-Arabische oorlog het begin zal zijn van de Derde Wereldoorlog, een oorlog van ‘waaruit de antichrist zich zal aandienen’. (Cutting Edge News 1056) De verwachting is dat deze oorlog zal beginnen met een nieuwe golf van geweld door het PA-terreurregiem en haar bendeleden. Iran-Syrië en Hezbollah zullen zich vervolgens in de strijd mengen met een golf aan raketaanvallen, zo is de mening. Arabische leiders geloven dat Israël niet is voorbereid op een oorlog en dat een gecombineerde aanval de enige manier is- zoals men dat noemt- de gehate “tumor” Israël uit hun midden te verwijderen. Maar de Bijbelse profeten maken in tientallen teksten duidelijk dat zij zich ernstig vergissen en dat Israël’s vijanden vernietigend verslagen zullen worden.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.