16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
ELAL vliegtuig keert terug om een meisje op te halen
Publicatiedatum: donderdag 15 augustus 2013 Auteur: Lea Farkash | 1.049 keer gelezen
Lea Farkash, Maatschappij, Chesed »

Het kind was op weg naar een zomer kamp voor kanker patientjes in New York. Het meisje was haar paspoort kwijtgeraakt waarna zij haar vliegtuig naar New York heeft moeten missen. op het laatste moment is haar paspoort gevonden.

Dertig Israelische jonge kanker patientjes waren op weg naar Kamp Simcha, een zomerkamp voor zieke kinderen in New York. ELAL werkt samen met Chai Lifelinem, die het kamp organiseert.

De kinderen gingen voorafgaand aan de vlucht door een medisch onderzoek om vervolgens in te checken. Een medewerker verzamelde alle paspoorten en na het tellen bleek dat een paspoort ontbrak. Het paspoort van de 11-jarige Inbar Chomsky uit Rechowot. "Niemand kon Inbar's paspoort vinden," zei Pinsky, de directeur van Chai Lifeline.

"Onze vrijwilligers hebben alles doorzocht, elke tas en onder elke stoel. Het paspoort was niet te vinden." Vervolgens hebben de stewardessen het grondpersoneel ingeschakeld om te helpen zoeken naar het verloren paspoort.
De hele luchthaven werd ingeschakeld de boarding gate en rondom het vliegtuig.

"Uiteindelijk moest het vliegtuig toch vertrekken er was geen tijd meer. Inbar's paspoort was nog steeds niet gevonden. Na een half uur oponthoud moest het vliegtuig echt vertrekken. Wat een teleurstelling, Inbar kon niet mee. Haar moeder werd gebeld met de mededeling dat Inbar niet mee kon met de vlucht en dat zij moest worden opgehaald."

"Iedereen was vreselijk teleurgesteld," Zei Elad Maimon een medewerker van Chayenu. "Dat een klein meisje al dapper genoeg is om zonder haar familie te vliegen en zeker een ernstig ziek meisje als Inbar. Al het ELAL personeel huilde samen met Inbar."

Het vliegtuig was al bijna op de startbaan toen iemand plotselilng riep dat Inbar's paspoort was gevonden!

De piloten hebben de verkeerstoren om toestemming gevraagd om terug te keren naar de gate om het meisje op te halen. Dit is natuurlijk geen eenvoudig verzoek, de toestemming kwam een half uur later. De passagiers die hierdoor een uur vertraagd waren hebben zitten juichen dat hun vlucht ELAL 007 het meisje alsnog is gaan ophalen.

"Vliegtuigen keren zelden terug na vertrek", zie een woordvoerder van ELAL. "ELAL was vereerd en trots om Inbar te helpen en haar, ondanks vertraging, alsnog op te halen."

"Wij wensen Inbar volledig herstel en gezondheid." Volgens de woordvoerder.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.