3 Siewan 5780 | 26 mei 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Syrische vader houdt het niet droog
Publicatiedatum: donderdag 29 augustus 2013 Auteur: Awi Cohen | 613 keer gelezen
Chesed, Syrië, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden »
Ziekenhuistechnicus röntgen Ariyai Halevi zette een interessant bericht op zijn Facebook pagina:

“Elke week krijgen wij enkele zeer zwaargewonde patiënten uit Syrië binnen in ons Israëlische ziekenhuis. Dat is naast degenen die naar nog drie andere ziekenhuizen gaan. Deze patiënten worden gratis door ons verzorgd.
De VN brengen ze bij ons omdat die weten dat niemand anders voor hen wil zorgen. Dus de VN weten dat Joden de enigen zijn die iedereen helpen, ongeacht hun achtergrond, en toch blijven de VN ons uitmaken voor Arabieren-hatende onderdrukkers.

Ik ben onder meer betrokken bij de behandeling van een twaalfjarig meisje uit Syrië op de pediatrische intensive care. Op een keer was haar vader bij haar op bezoek. Ik liep naar het bed en de vader begroet me met een glimlach en een handdruk. Vervolgens begon hij in het Arabisch tegen mij te praten. Blijkbaar had hij nog nooit eerder een religieuze Jood gezien, en dacht hij dat ik met mijn baard en hoofdbedekking een moslim was. Hij keek mij verbaasd aan dat ik niet goed kon antwoorden.

Een andere medewerker, een Druus (islamitische sekte) die Arabisch spreekt, nam hem opzij zodat ik mijn werk kon doen.

Geloof het of niet, ik ben heel goed aan het bed, vooral met kinderen. Nadat ik klaar was, kwam de Druus en vertelde mij dat de vader had gevraagd wat er aan de hand was met mijn kleding en zo. Hij had uitgelegd dat ik een zeer religieuze Jood ben en dat die er zo uit zien. De vader was heel erg nerveus geworden.

Maar toen hij gezien had hoe goed en aardig ik zijn kind behandelde, begon hij te huilen.
Hij zei het niet te kunnen geloven dat de Arabische buren van Syrië hadden geweigerd hen op te nemen en dat dan een orthodoxe Jood uit Israël met zijn kind omgaat alsof het zijn eigen dochter is.

De reactie van de Syrische vader is goed te begrijpen, als je weet hoe Syriërs anti-Joods gehersenspoeld worden door hun eigen imams en hun eigen media, bijvoorbeeld dat de Joden de Syrische burgeroorlog veroorzaakt hebben en het bloed van Syrische kinderen drinken.

Redactie Jodendom: Israel heeft altijd Syrische slachtoffer geholpen ongeacht hun achergrond of religieuze achtergrond.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.