15 Aw 5781 | 24 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israƫlische soldaten bij een Arabisch feest
Publicatiedatum: vrijdag 30 augustus 2013 Auteur: De Redactie | 874 keer gelezen
IDF, Maatschappij, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden, Media_Politiek »

 Deze video zorgt al een paar dagen voor opwinding en wordt op verschillende manieren uitgelegd. Je ziet er Israëlische soldaten, die met volle uitrusting dansen op een Arabisch feest, veel plezier hebben en worden gevierd door de Arabische deelnemers.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een feestzaal of discotheek in Hebron, die aan de Jabari-clan toebehoort. Dat is een machtige familieclan in deze omgeving, die Israël goedgezind is.

Het Israëlische leger heeft opdracht gegeven tot een onderzoek naar de gebeurtenissen en beschouwt het als een ernstige schending van de gedragsregels van de soldaten.

Anderzijds is het er een goed teken van, dat Joden en Arabieren prima in vrede met elkaar kunnen leven, als de Arabieren dit maar willen. Het toont ook aan, dat Israël voor mensen van elke religie of afkomst een veilige plaats is, zoals een Arabische commentator schrijft: 'In andere landen vermoorden Arabieren elkaar en hier dansen Joden en Palestijnen samen'.


Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.