24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Instorting gemeld op Tempelberg
Publicatiedatum: vrijdag 30 augustus 2013 Auteur: De Redactie | 790 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Tempelberg [Berg Moriah], ontheiliging van Joodse heilige plaatsen »

 Ooggetuigen vertelden Turkse media deze week dat een deel van het platform van de Tempelberg bij de Al Aqsa moskee is ingestort, waardoor een ernstig gevaar voor de veiligheid is ontstaan en de stabiliteit van de islamitische structuur mogelijk wordt bedreigd.

Als het bericht klopt, zou dit de tweede ernstige instorting op de Tempelberg zijn in de afgelopen vijf jaar.

Palestijnse functionarissen beweren dat de instortingen zijn veroorzaakt door opzettelijk optreden van Israël om de Al Aqsa moskee en de Rotskoepel te doen instorten, zodat de Joodse tempel kan worden herbouwd.

Maar archeologen en ingenieurs waarschuwen al jaren dat de zware bouwprojecten die door de moslims boven op de Tempelberg uitgevoerd zijn het enorme aantal oude structuren en waterreservoirs destabiliseren die het heilige plateau doorkruisen.

Velen geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het platform instort. En er zijn zorgen dat zo'n instorting tijdens de ramadan zou kunnen optreden, wanneer ruim honderd duizend moslims zich boven op de Tempelberg verzamelen voor de wekelijkse gebeden.


Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.