24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
China geïnteresseerd in de Israëlische cultuur
Publicatiedatum: vrijdag 30 augustus 2013 Auteur: Redactie | 843 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, China »
In navolging van de Chinezen investering in Israel, dat veel chinezen ondernemers van mening zijn dat zij veel gemeen hebben met Israel, ontwikkelt er in China een groeiende interesse in de Israëlische cultuur.

Minster van Cultuur Limor Livnat had paar weken geleden een ontmoeting mat Yanping Gao, de Chinese ambassadeur in Israel. De twee bespraken de banden die inmiddels zijn ontstaan tussen de twee machten in de afgelopen 20 jaar. Ook bespraken zij de verschillende gezamenlijke initiatieven die er zijn op gebied van cultuur en sport.

Chinese burgers raken steeds meer geïnteresseerd in de Israëlische cultuur," legt Livnat uit, "Het Israëlische cultuur wekt grote belangstelling in China in de afgelopen jaren en veel Israëlische kunstenaars en artiesten zijn daarom ook uitgenodigd om naar China te komen.

Dan voegt Livant er aan toe: "Ik geloof persoonlijk dat deze samenwerking in de toekomst alleen maar al toenemen en zal leiden tot een sterke culturele banden tussen onze landen." Haar ministerie zal de samenwerking in ieder geval bevorderen, zodat de beide volkeren kunnen genieten van ieders cultuur, besluit zij.

Eerder meldde Jodendom-online dat in China een 'kosjere revolutie' gaande is. De kosjere producten die in veel fabrieken in China worden geproduceerd, staan onder toezicht van de Admor M'Shatz Rabbi David Moskowitz. "Het joodse kwaliteit van leven" is volgens Rabbi Moskowitz in China gestegen. “Meer dan ooit ontstaan er gelegenheden waar men kosjer eten kunt krijgen. Er zal daarom ook een dag komen dat het houden van kasjroet in China net zo gemakkelijk zal worden als in de VS en Europa,”aldus Rabbi Moskowitz.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.