17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Barkat: 'Jeruzalem mag niet worden verdeeld'
Publicatiedatum: dinsdag 03 september 2013 Auteur: Redactie | 817 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Vredesproces, Maatschappij, Palestijnse Autoriteit [PA], Tweestatenoplossing, 'Nederzettingen' »

De burgemeester van Jeruzalem zei vandaag dat hij overtuigt is dat Israël geen deel van Jeruzalem moet opgeven.

"De verdeling van Jeruzalem werkt niet en het zal nooit werken," drong Nir Barkat, de huidige burgemeester van Jeruzalem, in een interview met de Associated Press vandaag aan.

"Elke partitie van de stad als onderdeel van een toekomstig vredesakkoord met de Palestijnen zal niet werken. Alleen een verenigde stad kan functioneren en gedijen," lichtte Barkat toe, maar wel met de opmerking dat het opdelen het zelfde is als het slopen is van de hoofdstad van Israël en dat dit idee dus helemaal van de tafel moet.

Barkat zei verder dat zijn gemeente Arabische inwoners van de stad altijd eerlijk en gelijk behandeld heeft en dat dit feit alleen al de politieke toekomst van Jeruzalem zou moeten beïnvloeden.

"Echter, de Israëlische en Palestijnse Autoriteit onderhandelaars debatteert momenteel over de toekomst van de hoofdstad en de Palestijnse Autoriteit eist macht over [de heiligste] delen van Jeruzalem. Dit om Jeruzalem als hun toekomstige hoofdstad van een "Palestijnse” staat op te bouwen. Zij beschouwen iedere Israëlische bouw daar als "illegale nederzettingen" en dat het vooruitzicht op vrede belemmert."

Barkat was openhartig over zijn overtuiging dat Israël de controle over heel Jeruzalem moeten behouden en zei dat het weggeven van een deel een hele, hele "slechte deal" zal zijn.
"En een slechte deal is erger dan geen deal,
" besloot Barkat zijn betoog.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.