25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Iron Dome geïnstalleerd bij Jeruzalem
Publicatiedatum: zondag 08 september 2013 Auteur: Redactie | 915 keer gelezen
IDF, Jeruzalem [Al-Quds], Defensie en Veiligheid, Iron Dome, Redactie, Syrië, Tel Aviv »

Waarom vertelt de IDF niet, maar het ministerie van Defensie heeft om een reden doen besluiten het Joodse hoofdstad extra te beveiligen door middel van de installatie van de Iron Dome. Deze batterij is ten westen van de stad geplaatst.

De IDF wilt verder geen commentaar geven over de reden van deze beslissing dan dat "defensie-systemen worden ingezet in overeenstemming met de situatie een bepaald moment."

Vorige maand werd een Iron Dome geplaatst bij Tel Aviv in de richting naar Syrië. Het kabinet is vanmiddag bijeengeroepen om de situatie in Syrië te bespreken. "Israël moet een eiland van rust en veiligheid te midden van de storm zijn, die om ons heen woedt", merkte premier Binyamin Netanyahu vandaag op.

De beslissing om de batterijen bij Tel Aviv en Jeruzalem te plaatsen, werd vorig jaar november al bewezen dat deze beslissing geen overbodige luxe is.
Inmiddels staan drie batterijen gericht op Syrie, aldus Vosizneias.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.