20 Chesjwan 5782 | 26 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Arabische beveiligingspersoneel zouden charedische demonstranten hebben geslagen
Publicatiedatum: maandag 09 september 2013 Auteur: Redactie | 1.080 keer gelezen
Halacha, Chassidiem en Chassidoes, Rav Kanievsky, Redactie, Maatschappij, Charediem, Leven, dood en Opstanding der doden , Beit Shemesh »

6 charedische demonstranten van de stroming Atra Kadisha hebben geprotesteerd tegen de omstreden bouwplaats Golobentzich in Beit Shemesh. Zij beweren door Arabische beveiligingspersoneel fysiek te zijn aangevallen.

Volgens het politierapport brak er een confrontatie uit tussen de charedische demonstranten en de Arabische medewerkers op de bouwplaats. De 6 beveiligingspersoneel en de 2 bouwvakkers die bij deze confrontatie betrokken zijn geraakt, zijn gearresteerd en meegenomen voor ondervraging.

De demonstranten zijn er namelijk van overtuigd dat de bouwplaats een oude begraafplaats ontheiligd. Als dit zou zijn, zou dat lijnrecht tegenover de Halacha staan. Deze stelt namelijk dat een Joodse begraafplaats nooit geruimd mag worden. De bouwplaats zou bouwen aan een nieuwbouwwijk op 400 Joodse graven.

Echter zijn grootheden zoals Posek Hagaon Harav Chaim Kanievsky Sjlita, Rabbi Nissim Karlitz en Rabbi Mosje Sternbuch, hoofd van de Bees Din van de charedische gemeenschap, niet met de charedische demonstranten eens. Hieruit kunnen wij concluderen dat de wijk helemaal niet op Joodse graven wordt gebouwd.

Atra Kadisha is een omstreden chassidische groep die tijdens protesten zich vaker agressief gedragen door vuilnisbakken en een bosrijk gebied in de omgeving in brand te steken. Dit gebeurde 12 augustus en 9 van de 20 relschoppers werden daarom ook opgepakt. Ook dit incident is niet de enige.

Veel rabbijnen uit de Eidah Charedi-stroming waarvan een aantal zelf tot een 'harde kern' behoren, hebben deze gewelddadige demonstraties op de bouwplaats sterk afgekeurd. Dit hebben zij niet alleen mondeling gezegd, maar ook omgezet in daden door te stellen dat de maandelijks toelage voor de studenten – die hun les op de kollel verlaten om te demonstreren – ingehouden zal worden.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.