16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Veel politie moest aanslagen voorkomen op Jom Kippoer
Publicatiedatum: zondag 15 september 2013 Auteur: Tommy Müller | Bewerkt door Devorah | 1.066 keer gelezen
Jom Kippoer, Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Defensie en Veiligheid, Tempelberg [Berg Moriah] »
De Jeruzalemse politie vreeste dat er tijdens Jom Kippoer rellen en gewelddadige aanvallen op soldaten en politie in de hoofdstad kunnen plaatsvinden en heeft een aantal maatregelen genomen.

De islamistische Al-Aqsa Martelarenbrigades had 'groen licht voor terreuraanslagen' gegeven, die vanavond, de vooravond van Jom Kippoer, Grote Verzoendag, zullen beginnen.

De Israëlische politie had daarom speciale eenheden naar Jeruzalem gezonden. De toegang tot de Tempelberg werd beperkt: alleen moslims die ouder zijn dan 45 jaar en een Israëlische identiteitskaart hebben, mochten het gebied rond de Rotskoepel en de Al Aqsa moskee betreden.

Bij de Kotel waren duizenden Joden op deze hoogste Joodse feestdag. De Jeruzalemse politie had daar en in de hele Oude Stad extra eenheden ingezet. Politiewoordvoerder Micky Rosenfeld verklaarde dat meerdere elite-eenheden en undercoveragenten zijn ingezet om indien mogelijk kritieke situaties te vermijden en om in geval van nood snel te kunnen reageren.

Voor de bescherming van synagogen werden vrijwillige burgerwachten geplaatst. Ook de ambulancedienst Magen David Adom heeft deze feestdagen meer mensen ingezet, ook vanwege de hitte die werd verwacht.

Kort voor Jom Kippoer waren al een ruim half miljoen Joden bij de Kotel bijeen gekomen voor het Slichot-gebed (foto).
Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.