25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Palestijnse rebellen willen 'Arabische Lente' in Gaza
Publicatiedatum: dinsdag 17 september 2013 Auteur: Aviel Schneider | 959 keer gelezen
Gaza, Arabische Lente, Palestijnse milities »
Wat in Egypte is gelukt, proberen Palestijnen nu in de Gazastrook te herhalen: een val van de regering, in dit geval de radicaalislamitische Hamas.

Een Palestijnse beweging die naar Egyptisch voorbeeld de naam Tamarod ('rebellie' of 'opstand') draagt, roept op tot massale protesten tegen de Hamasleiders.

Tamarod is een Palestijnse groep die steeds anoniem ageert, met bedekte gezichten. Zij willen een einde maken aan de radicaalislamitische heerschappij in de Gazastrook. 'Hamas in de Gazastrook is niets anders dan de radicale Moslimbroederschap', waarschuwde Tamarod op internet via het videokanaal YouTube.

In de Gazastrook moet de beweging voorzichtig zijn. Daarom benadrukken de leiders van de beweging, dat ze in principe niet tegen Hamas zijn, maar tegen hetgeen uit deze organisatie is voortgekomen, namelijk een militair bestuur.

 Uit de Gazastrook klinken nauwelijks stemmen, die niet overeen stemmen met het fanatieke Hamas-regime. De Palestijnen in Gaza leven in angst – en dat wil Tamarod veranderen.

Leden van Tamarod benadrukten tegenover Israel Today en andere media, dat een 'Arabische Lente' in Gaza mogelijk is. Hamas-leider Ismail Haniyeh waarschuwde onmiddellijk in een persconferentie voor het risico, dat de Tamarod beweging het Palestijnse volk zou verdelen. 'Ik heb niets tegen opstanden en rebellie', zei Haniyeh, 'maar die moeten tegen de zionisten en de overwinnaar van ons land worden gericht!'

Uit Palestijnse bronnen blijkt dat Haniyeh de Palestijnse rebellen zo snel mogelijk wil laten arresteren, om elk verzet tegen zijn regime vroegtijdig te verijdelen.
Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.