21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Gewelddadige Sjmini Aseret/Simcha Tora In Israel
Publicatiedatum: zaterdag 28 september 2013 Auteur: Redactie | 1.119 keer gelezen
Chamas, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Palestijnse Autoriteit [PA], Al-Aqsa Martelarenbrigade, Islamitische Jihad, Verislamitiseren van Joodse heiligdommen, rellen, islamitische fascisme, Intifada, Sjmini Atseret/Simchat Torah, Wegterreur en stenen-gooien, Olijfberg [Har Hazeitim] »

Zo werd vrijdag drie Arabieren gearresteerd voor het gooien van stenen, een Joods stel met een kindje ontsnapten aan een menigte die hen probeerde te lynchen en werden charedische Joden uit New York woensdag, net voor de feestdagen, slachtoffer van een boze menigte in de omgeving van de Olijfberg.

Naast de drie Arabieren die vrijdag werden gearresteerd omdat zij bij de Shaar Sichem, Damascus Poort, stenen gooiden, werd nog een groep jongeren gearresteerd omdat zij relden naast de Kerk van de Naties op de Olijfberg.

Op datzelfde moment braken er rellen uit in de omgeving van de Rockefeller museum. Dit was aan de overkant van de Shaat Haperachiem, de Bloemen Poort. De politie moest in de vroege ochtenduurtjes voor versterking vragen omdat er een gewelddadige rel gepland was.

Ook waren 100 Arabieren op de been bij Qaver Rachel, het graf van Rachel, tussen Jeruzalem en Bethlehem. Zij gooiden stenen naar Israëlische veiligheidstroepen.

Ook in Yesha [Jehoeda en Samaria] was het heel onrustig en gewelddadig. We spreken over de plaatsen Chevron, Kadiem, Bituniya, Prigat Kruispunt bij Sichem en in de omgeving van Neve Tzuf.

De golf van geweld is naar aanleiding van een oproep van Chamas en de Islamitische Jihad voor de lancering van een derde intifada tegen Israël. Dit terwijl de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas donderdagavond tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties beweerde op zoek te zijn naar duurzame vrede met Israël.

Het doel van de oproep voor de derde intifada, zo legde een woordvoerder Abu Obaida Izaddin Kassam Brigades uit, is de 'verjoodsing van Jeruzalem'. Izaddin Kassam Brigades is de gewapende vleugel van Chamas.
Senior leider van de Islamitische Jihad Ahmed Al Mudallal zei tijdens een rel in de Gazastrook dat de intifada "in alle conflictengebieden moet doorbreken. Weerstand tegen de misdaden van de bezetting in de Al Aqsa moskee is het beste antwoord." De bezetting waar Mudallal over heeft is de beschuldiging dat Israël de Al Aqsa moskee zou proberen te vervangen met de derde Tempel.

In Gaza Stad hielden gemaskerde mannen die tot de gewapende vleugel van Fatach behoren, de bekende Al Aqsa Martelaren Brigade, een persconferentie. Daarin dreigden zij met aanvallen die zij tegen Israël willen lanceren. "De vijand zal binnenkort een zware prijs betalen voor zijn misdaden in Jeruzalem," zei een woordvoerder van de groep.
Dit terwijl een vorm van een Apartheid-beleid wordt gehouden op de Tempelberg.

Asaf en Naama Bruchi reden door een grotendeels Arabische wijk Atur in Jeruzalem toen zij moesten stoppen voor een file. Opeens werden zij bekogeld met stenen en andere projectielen. Vervolgens werd de auto omsingeld door Arabische terroristen. Ternauwernood wist het jonge gezinnetje met de auto te ontsnappen en reden de Beit Hachosenwijk in. Dat is een Joodse gedeelte naast de oude begraafplaats op de Olijfberg, waar zij een aantal andere Joodse automobilisten ontmoeten die ook zijn ontsnapt aan de stenen waarmee zij werden bekogeld.

Naama Bruchi werd getroffen door een steen op haar hoofd en haar hand, Asaf Bruchi werd ook op het hoofd geraakt en hun zoontje werd in de rug geraakt.
Gebrek aan aanwezigheid van de politie en het schijnbare feit dat de Arabische relschoppers er steeds mee wegkomen is de grote frustratie onder de slachtoffers.

De Charedische familie uit New York werden bruut aangevallen door Arabieren toen zij woensdagmiddag wilden bidden op de Olijfberg. Een onder hen moest voor behandeling naar de Hadassah Mount Scopus Medisch Centrum. Ook bij hen was de aanval tijdens een file toen een groep Arabieren stenen en andere voorwerpen naar de auto gooiden. Toen de ruiten van de auto sneuvelden, probeerden de terroristen hen fysiek aan te vallen. Niemand schoot hen te hulp en ze kwamen er bijna niet meer uit. Uiteindelijk wist de automobilist aan de terroristen te ontkomen en reed naar de politiebureau in de omging van de Olijfberg. Ook bij hen was het een groot wonder dat zij er levend vanaf kwamen.

Net voor de feestdagen hebben Arabische relschoppers geprobeerd de gemeenschap van Beit El aan te vallen. Dit deed de IDF doen besluiten een gedeelte van de oude snelweg 60 af te sluiten die langs Beit El voert, omdat er sprake was van een levensbedreigende situatie voor de bewoners.

 

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.