21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Politie filmt hoe moslims hun eigen moskee ontheiligen
Publicatiedatum: zondag 29 september 2013 Auteur: Redactie | 1.011 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Defensie en Veiligheid, Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], rellen, De Waqf, islamitische fascisme, Media_Politiek »
Afgelopen woensdag heeft de politie gefilmd hoe Arabische moslims hun eigen moskee op de Tempelberg verontreinigen door een rel te ontketenen vanuit de moskee.

De video laat zien dat de politie blijkbaar zich heeft voorbereid om in de moskee binnen te komen, maar gaf toch de voorkeur aan de veiligheid door achter de deur te blijven staan, terwijl de moslims zich in de moskee verschansten en rotsen naar de politie bleven gooien. Dit betekent dat de politie door hen is verwacht en dat er grote stenen in de moskee is gelegd om deze naar de politie met grote kracht te gooien.

Ondertussen wilden tientallen Joden met Hosjana Rabba - dat was afgelopen woensdag - de Tempelberg bestijgen. Dit was afgesproken met de plaatselijke politiecommandant Avi Biton. Dinsdag stonden namelijk honderden Joden op de Tempelberg 'voor een dichte deur'. Toen heeft de politiecommandant hen beloofd dat zij de volgende dag toestemming zouden krijgen om tijdens Hosjana Rabba de Tempelberg te kunnen bestijgen. Maar de politie liet hen er niet door, terwijl de Arabieren met rotsen en granaten gooiden, omdat zij blijkbaar wisten dat de Joden die woensdag de Tempelberg zouden bezoeken.

De Tempelberg is de heiligste plek binnen het Jodendom. Het is de plaats waar onze twee Tempels hebben gestaan. Ondanks deze feiten worden de Israëlische autoriteiten gedwongen Joden te verbieden te bidden op de Berg of andere Joodse rituelen, omdat men tegen een gezicht van druk, geweld, extremisme en bedreigingen van de Waqf aankijken. De Islamitische Waqf heeft deze plek namelijk in beheer.

Talrijke gerechtelijke uitspraken hebben bepaald dat de Joden het recht hebben om op de Tempelberg te bidden. Dit fundamenteel recht op vrijheid van godsdienst is in de Israëlische grondwet bepaald [Lees hier mee over].

Niettemin heeft de Israëlische politie deze uitspraken herhaaldelijke genegeerd zonder een gespecificeerde reden dan alleen onder het kopje 'om veiligheidsoverwegingen'. Toch hebben veel Joden en zelfs diverse Knessetleden het gevoel dat het een voorwendsel is om dit verbod te kunnen handhaven zodat het dagen of zelfs weken kan duren alvorens weer een Jood de Heiligste plek op aarde kan bestijgen, dan uitsluitend het betreffende moment dat zo'n verbod voor veiligheidsoverwegingen werkelijk nodig is.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.