19 Tammoez 5780 | 11 juli 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Dader neergeschoten rabbijn zelf omgekomen in vuurgevecht
Publicatiedatum: woensdag 02 oktober 2013 Auteur: Redactie | 578 keer gelezen
Terrorisme, Redactie, Antisemitisme buitenland, Rusland »

Rabbi Ovadia Yaskov

De terroristische leider die afgelopen juli rabbi Ovadia Yaskov in Derbent, Zuid Rusland, heeft neergeschoten, is door een antiterreuroperatie zelf doodgeschoten.

De terrorist - Sherif Akhmedo – werd doodgeschoten in Derbent, dat gelegen is aan de Kaspische Zee. De veiligheidstroepen zijn naar aanleiding van een tip zich gaan verschansen rond het huis van de terrorist. Toen hij weigerende zichzelf over te geven, werd hij doodgeschoten tijdens een vuurgevecht.

Sherif Akhmedov was leider van een groep terroristen die verdacht wordt van het organiseren van een reeks aanvallen op de politie en andere instanties. Maar ook afpersing dat gericht was op lokale bedrijven.

Minstens 20 terreuraanslagen heeft hij met zijn groep in Dagestan de afgelopen 2 jaar op zijn geweten. Dit met inbegrip van bomaanslagen op bussen en de in juli aangevallen rabbijn Ovadia Yaskov van de lokale Chabad synagoge.

De aanval op de rabbijn, gaat de politie uit dat het op basis van antisemitische motieven.

In de laatste jaren lijdt Degastan aan frequente terroristisch geweld. Veel is te wijten aan de islamitische groepering Jamaat Shariat én botsing tussen de islamitische stromingen Soefi en Salafi.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.