16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
9 jarige meisje neergeschoten door terrorist
Publicatiedatum: zaterdag 05 oktober 2013 Auteur: Redactie | 921 keer gelezen
Fatach, Terrorisme, Redactie, Al-Aqsa Martelarenbrigade, Kinderslachtoffers »

Ze speelde vanavond, motse sjabbes, niets vermoedend in de tuin toen een kogel haar in de nek raakte. Ze raakte ernstig gewond bij een schietpartij waar een of meerdere terroristen bij betrokken zijn. De schietpartij vond plaats in Psagot in de regio Binyamin.

Terwijl de IDF troepen de omgeving begonnen uit te kammen opzoek naar de dader of daders, boden de paramedici van Magen Adom de eerste hulp en namen haar mee naar Shaarei Tzedek medisch centrum. Ze is naar verluidt bij bewustzijn en aanspreekbaar.

De bewoners van Psagot moeten binnen blijven tot na de orde.

Er gaan twee verhalen de ronde: het meisje zou getroffen zijn door sluipschutters. Echter Maariv meldde dat het meisje zelf verteld zou hebben dat de terrorist zich in de gemeenschap had geïnfiltreerd en haar van dichtbij neerschoot.

Er zijn inderdaad aanwijzingen dat er sprake zou kunnen zijn van een mogelijke infiltratie van terroristen. Vandaar dat er een lockdown voor de bewoners geldt.

"Wij zijn weer terug in de werkelijkheid waarin wij in gesprek zijn met de Palestijnen en ondertussen worden wij blootgesteld aan moorddadige terroristische aanslagen. Deze realiteit kan niet zo doorgaan. Ik eis van de minister-president dat hij binnen de overheid een hernieuwde discussie start omtrent het vrijlaten van terroristen. Daarnaast moet de IDF de vrijheid krijgen harde maatregelen te treffen tegen de moorddadige terreur die nu weer opnieuw de kop op steekt," zei minister van bouw en volkshuisvesting Uri Ariel [Bayit Yehudi].

Nog geen twee weken geleden zijn twee IDF militairen vermoord. Een door een collega in de pizzeria - eveneens in de regio Binyamin - waar een militair bijverdiende en de andere militair door een sluipschutter in Chevron doodgeschoten.

De gewapende tak van de zogenaamde 'gematigde' Fatach, de Al-Aqsa Martelaren brigade, hebben begin september – net voor Jom Kippoer – de verklaring afgegeven dat zij groen licht hebben gegeven voor terroristische aanslagen gericht op Israëlische burgers. De verklaring was een oproep aan alle 'slapende cellen' op zich op te maken voor een confrontatie met de 'Israëlische bezetting'.
De reden van de verklaring is de minimale aanwezigheid van Joden op de Tempelberg en het voornemen om Joden gelijke rechten op de Tempelberg te verleden zoals die van de moslims.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.