22 Chesjwan 5782 | 28 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Geen gsm's, geklets en pamfletten tijdens synagogediensten
Publicatiedatum: zondag 06 oktober 2013 Auteur: Redactie | 928 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Charediem, Synagoge, Moessar [ethiek] »
De rabbijn van Ramat Gan duldt geen gsm's in de synagoge. Zelfs niet op de 'silent' modus. Hij heeft ook gewaarschuwd voor babbels en pamfletten over de wekelijkse onderwerpen uit de Tora die worden uitgedeeld.

Tijdens de dagelijkse gebeden zouden geen gsm's in de synagoge aanwezig moeten zijn, verklaart Rabbi Yaakov Ariel.

De rabbijn van Ramat Gan legt uit dat gsm's die aan staan zeer storend zijn. Het geluid van een gsm dat overgaat haalt mensen in hun gebeden. Zelfs een gsm die op een silent modus staat, haalt de eigenaar uit zijn concentratie, meent hij.

Om even tijdelijk afgesloten van de wereld, is een noodzakelijke deel van gebed, zei hij. "Ook ijdel gesprekken moeten in de synagoge niet plaatsvinden," gaat hij verder.

In Israël is het heel gewoon dat in sjoeltjes en synagogen pamfletten van de wekelijkse onderwerpen uit de Tora [alonei Shabbat] worden uitgedeeld. Ook dit vindt hij erg storend.

"Zo wordt de synagoge een lezersclub. Daar is een synagoge niet voor. Het is een ontheiliging van G'ds Naam," waarschuwt hij.

Hij verklaart verder dat er niets mis is met de alonei Shabbat, maar deze moeten na gebed en niet tijdens gebed gelezen worden.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.