24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Vader van het neergeschoten meisje: "Noam's gegil heeft ons leven gered"
Publicatiedatum: zondag 06 oktober 2013 Auteur: Redactie | 928 keer gelezen
Terrorisme, Redactie, Kinderslachtoffers , Intifada, Wegterreur en stenen-gooien, Media_Politiek »
De vader van de 9 jaar oude Noam Glick, die gisteravond in haar nek is geschoten door een terrorist, zegt dat zijn dochters gegil een afslachting heeft voorkomen.

"Het meest aanjagende gebeurtenis die kan gebeuren binnen een gezin is wanneer een terrorist het huis binnendringt. De terrorist begon bij Noam en in plaats dat hij het huis binnendrong, beschoot hij haar. Haar gegil heeft ons behoed voor een ramp," Yisrael Glick.

Noam werd gisteravond op korte afstand door een terrorist in haar nek geschoten. Het meisje is bij bewustzijn gebleven waardoor ze in staat was haar ouders te vertellen dat de man zijn gezicht had bedekt toen hij de tuin binnenkwam en haar neerschoot. Ze gilde: “Papa, er is een Arabier hier!”

Zonder enig resultaat heeft de IDF direct een klopjacht geopend en de hele omgeving het hele nacht uitgekamd. In de loop van de nacht werd de IDF bijgestaan door spoorzoekers, maar ook dat mocht niet baten. De hele nacht moesten de bewoners van Psagot binnenblijven voor hun veiligheid

De klopjacht is vanochtend weer aangevangen en is tot in de middag doorgegaan, wederom werd de terrorist niet gevonden.

Soldaten hebben wel een gat in de veiligheidshek gevonden die in opdracht van het ministerie van Defensie rond Psagot is gebouwd. Dit omdat de Arabische stad El-Bireh - dat nota bene grenst aan Ramallah - op steenworp afstand van Psagot ligt.
De IDF concludeert dat de gat een onderdeel was van de vluchtroute van de terrorist.

De aanval en de Israëlische reactie hierop leidde vandaag tot een aantal incidenten, waarbij in het gebied stenen naar Israëlische automobilisten werden gegooid. IDF Central Command Gadi Shamni vreest daarom ook dat een nieuwe intifada in voorbereiding kan zijn. “Hoewel het moeilijk te bepalen is of dit het begin van een intifada is, kunnen de gebeurtenissen van de afgelopen maanden tot een escalatie leiden op de Westbank.”

Vanochtend zijn de scholen wel weer open gegaan, maar Palestijnen werden vandaag om veiligheidsredenen niet in Psagot of in binnen de gemeenschap van Kochav Yaakov niet toegelaten.

Een aantal ministers en Knessetleden drongen bij premier Netanyahu aan om verder te gaan dan het uitspreken van veroordelingen, maar dat hij ook de huidige vredesonderhandelingen onder Amerikaanse supervisie op te schort. Dit totdat de Palestijnse Autoriteit zijn verantwoordelijkheid neemt en een eind maakt aan dergelijke aanvallen.

Bij deze reactie van de Minister-president:

Ondanks de zware operatie die zij heeft moeten ondergaan, gaat het G'ddank erg goed moet Noam.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.