20 Chesjwan 5782 | 26 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
800.000 mensen naar de lawaje van Hagaon Harav Chaim Ovadia Yosef ZTVK”L
Publicatiedatum: maandag 07 oktober 2013 Auteur: Redactie | 1.000 keer gelezen
Personen, Redactie, Maatschappij, Charediem, De Thuisfront Defensie »

Maar liefst 10% van de Joodse bevolking in Israël waren vanavond om 21:00 Israëlische tijd op de lawaje van Hagaon Harav Chaim Ovadia Yosef ZTVK”L [Zechor Tzaddiek VeKadosj Levaracha]. Dit is de grootste lawaje ooit, volgens de politie van Jeruzalem, want we spreken over maar liefst 800.000 mensen.

Tientallen sprekers die zowel de Sefardische, de Litvische als de Chassidische gemeenschappen vertegenwoordigen, prezen de Hagaon Harav. Onder hen ook de zoon van de Hagaon Harav, Sefardische Opperrabbijn van Israël Rabbi Yitzchak Yosef.

De oprichter van de politieke shasbeweging, die al enkele weken ziek was, overleed vroeg in de vanmiddag nadat de vitale lichaamsfuncties het begaven. Vanmorgen was president Shimon Peres nog op bezoek bij de Rav en na het overlijden sprak Premier Benjamin Netanyahu over een verlies van een gigantische Torageleerde die er alles aan deed om het erfgoed van Israël te bewaken zonder de realiteit van een nieuwe situatie in de Joodse staat uit het oog verloor.


Alle vooraanstaande politici waren ook aanwezig op de lawaje.

Met het overlijden van Hagaon Harav Yosef verliezen wij vandaag wederom een van onze meest invloedrijke rabbijnen. Binnen anderhalf jaar zijn twee grote Halachische giganten overleden. Vorig jaar juli werd namelijk de ziel van Maran Posek Hador Hagaon HaRav Yosef Shalom Elyashiv ZT"L aan de Kadosj Baroech Hoe teruggegeven. Toen sloten een half miljoen mensen in Jeruzalem zich aan te sluiten bij zijn lawaje.

Hagaon Harav Yosef is begraven op de Sanhedria begraafplaats naast zijn vrouw Margalit, die een aantal jaren geleden is overleden.

UPDATE: een uur voordat dit bericht werd geplaatst, zijn er meldingen uit Jeruzalem dat , de rampendienst, is ingeschakeld. De begrafenisauto kan namelijk niet door de mensenmassa heenkomen om naar de begraafplaats te rijden.

 

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.