3 Tammoez 5781 | 13 juni 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Gebedsoproepen zorgen voor geluidsoverlast
Publicatiedatum: dinsdag 08 oktober 2013 Auteur: De Redactie | 748 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Maatschappij, Verislamitiseren van Joodse heiligdommen »
Israël telt anderhalf miljoen Arabische inwoners, waarvan de meesten moslim zijn. De islamitische oproepen tot gebed vanaf de minaret van de plaatselijke moskee zijn dus niets bijzonders.

Maar in een paar gebieden is de geluidsbelasting intussen ondragelijk geworden, zoals in de wijk Pisgat Ze'ev in noordelijk Jeruzalem. Het gebied grenst aan twee dichtbevolkte Arabische wijken, dus de bewoners worden vijf keer per dag, te beginnen bij zonsopgang, blootgesteld aan de gebedsoproep. En dat niet van slechts een moskee, maar van tientallen.

Eigenlijk is er een wet tegen geluidsoverlast, die vooral aan moskeeën voorschrijft om een alternatief te vinden dat minder indringend oproept tot gebed. Maar zoals veel van zulke wetten wordt ook deze niet gehandhaafd, en wel uit vrees voor een uitbraak van moslimgeweld.

De vertegenwoordigster van de Jeruzalemse gemeenteraad, Jael Anteby, vertelde aan Israel National News dat het genoeg was en dat de wet in alle sectoren van de samenleving op gelijke wijze moet worden toegepast. 'We willen geen tweedeling binnen de stad steunen. We hopen dat de politie eindelijk iets onderneemt tegen het lawaai dat de moslims veroorzaken', zei Anteby. 'Tegen wetsovertreders moet worden opgetreden, want als we dat niet doen, wordt het alleen maar erger'.
Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.