16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Opnieuw Israëliër door Palestijnen vermoord tijdens brutale aanval met bijlen en ijzeren staven
Publicatiedatum: zaterdag 12 oktober 2013 Auteur: De Redactie, Brabosh en Devorah | 801 keer gelezen
Fatach, Terrorisme, Defensie en Veiligheid, Redactie, (zelfmoord) aanslagen »
Israël werd weer eens opgeschrikt door een terreuraanslag, de zoveelste in een lange reeks. Vrijdagnacht werd de Israëlische kolonel-op-rust Shraya ‘Yaya’ Opher (ook: Seraiah Ofer) op brutale wijze vermoord voor zijn huis in het noordelijke Jordaandal. Monique Opher, de echtgenote van de gepensioneerde kolonel in het Israëlische leger kon aan de aanvallers ontsnappen en meldde de veiligheidsdiensten, dat haar man was aangevallen door twee Palestijnen met bijlen en ijzeren staven.

De 61-jarige had in de nacht verdachte geluiden gehoord, daarom ging hij naar buiten en wilde controleren of alles in orde is. Toen hij de deur uit kwam werd hij, volgens zijn vrouw, die door het raam keek, aangevallen door twee Palestijnen. Ze kon vluchten en de politie alarmeren, maar voor haar man kwam de hulp te laat. Het leger zette een groot gebied af bij hun zoektocht naar de daders.

Veiligheidstroepen hebben inmiddels 5 Palestijnse verdachten opgepakt op verdenking van deze brute moord. De vijf zijn allemaal meegenomen voor verhoor door de binnenlandse veiligheidsdienst shin Bet.

Het toeval wil dat kolonel Shraya Opher op dezelfde dag werd gedood als zijn broer precies 40 jaar geleden. Majoor Yitzchak Opher, een piloot, werd gedood tijdens de Jom Kippoer oorlog op 11 oktober 1973 toen zijn vliegtuig werd neergehaald boven de Golan Hoogtes.

Deze tragische gebeurtenis is er één in een reeks van terreuraanvallen op Israëlische burgers en soldaten in de afgelopen weken. In september werd IDF soldaat Gabriel Kobi in Hebron doodgeschoten door een Palestijnse sluipschutter. Enige dagen eerder werd Tomer Hazan ontvoerd en vermoord op de Westbank. Afgelopen zaterdag probeerde een Palestijn in te breken in het huis van de familie Glick in Psagot, waarbij de negenjarige dochter van de familie werd gewond.

 

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.